Boğulmaktan kurtuldu

Avni Aker’in tribünleri giderek boşalıyor. Zaten son 10 yılın ortalaması maç başına 10 bin seyirciyi geçmiyor. Boşalma işleminin hız kazandığı 2011 şike olayından sonra, Halilhodziç’in bu sezona 5 maçta 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile başlaması da üzerine tuz biber ekti. Seyircisi sayısının 5 bini geçmediği Süper Lig’in 6’ncı maçı için Mersin İdmanyurdu ile boş tribünlerin önünde karşı karşıya gelen Trabzonspor’da, herkes için “dönüm maçıydı” dense yeridir. Çünkü, lige iyi başlayan ve 10 puanı olan Mersin karşısında alınacak bir yenilgi, hatta beraberliğin tribünlerle birlikte Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü de boşaltacağına kesin gözüyle bakanların sayısı hiç de az değildi.

Sürekli değiştiriyor
Teknik direktör Halilhodziç de bunu biliyordu. Ama yapabileceği çok şey var mıydı, yok muydu? Halilhodziç’in sürekli farklı kadro ile sahaya çıkmak yaptıklarının başında geliyor. Bu kez Medjani’yi vatandaşı Belkalem’in yanını çekti. Bu çekiş, Salih Dursun’a hakkı olan formayı, yani ön liberoyu verdi. Salih de, oynadığı yerin hakkını fazlasıyla... Belkalem ile Medjani’de Mehmet Ekici’nin kornerlerden yaptığı asistleri gol yaparak Cezayir Milli Takımı hocalarını (!) da kurtarmış oldular. Her ne kadar Musa Nizam ile İshak’ın sakat olup-olmadıkları konusunda tam bir fikir birliği oluşmamış olsa da, Mustafa Akbaş’tan sol savunma yaratma düşüncesi de Halilhodziç’in sürekli değişim isteğini az da olsa tatmin etmiştir.
Hala transfer bekliyor!
Trabzonspor, Mersin’i yenerken “zorlandı” dersek doğru olmaz. Mersin bulunduğu yere uygun bir oyun sergileyemedi. Vederson rakibinin ayağını kıracak şekilde hareket yapmasıyla atıldı. 2 duran top ve Yatabare’nin Cardozo’yu tribünlere hatırlatan asisti ile gelen 3 gol, Trabzon’u Avrupa’da Lokoren, hafta sonu da Gaziantep maçı öncesi içine düşülen umutsuzluk çukurundan çıkardı. Ama, maçtan sonra Halilhodziç’in “Ocak ayını bekliyoruz” açıklamasının onca alınanlardan sonra hala transfer bekliyor olması, hem kulüp, hem de futbolcular açısından düşündürücü. Trabzon tam boğulmak
üzere iken şimdilik kurtuldu.  

Yazarın Diğer Yazıları