Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Boks yasaklanmalı!

Sevgili okuyucum; spor, eğlenceye dayalı, sağlık amaçlı yapılan ve huzur veren bir etkinliktir... Ama kim ne derse desin; ben Boks'u bir spor olarak görmüyorum... Beyin, bir canlının varlığını yaşatan organların en başında gelir. Beyine vurulan her darbe; insanı, var olmakla-yok olmak arasına götürür-getirir. Nitekim -Ulu Tanrı uçmağında ağırlasın- Muhammed Ali'nin yakalandığı Parkinson hastalığının da, beyinle ilişkili olan bir sinir sistemi hastalığı olduğu biliniyor... Eski Yunan ve Roma'da bir süre yapılan Boks adlı bu ölümcül oyun, daha sonra yasaklandı. Ve bu yasak 18. Yüzyıla kadar sürdü. Ne var ki; sömürgelerinde vahşeti yaşatmaya alışkın olan (Hindistan'da İngiliz kumaşına rakip olmasın diye Hintli dokumacıların bileklerini kesen) ve vahşetten olağanüstü zevk alan İngilizler, Boks'a sahip çıktı! Ve böylece Boks, İngilizler sayesinde sözde bir spor olarak, tekrar insanlığın başına bela oldu! Yeri gelmişken, bir feryadımı anne ve babalara iletmek istiyorum: Lütfen; insanı tahrip eden, ölümcül, sözde sporlardan çocuklarınızı, uzak tutunuz! 

Ve Millî Düşünce...

Başkentimizin ciddi bilgi üretim merkezlerinden olan Millî Düşünce Merkezi'nin, 01Haziran 2016 tarihindeki Bilgi Şöleni'nin konusu, "Suriye Çıkmazı ve Türkiye" idi. Konuşmacılar; Elk. Mühendisi Sayın Hakan Paksoy ve Suriye Türkmenleri Hareketi Başkanlarından Sayın Abdülkerim Ağa idi. İlk konuşmacı olan Abdülkerim Ağa, şunları söyledi:

"Suriye Türkmenleri, Anadolu'dan önce Suriye'yi fethetti", "Suriye'de Türkmenler bin senedir var", "Türklerin tarihini Suriye'den kaldırırsanız, Suriye yok olur", "Türkmenler Suriye'de baskı altındadır", "Suriye'de Türkler 'Türkmen' adını kullanmaktan korkuyorlar", "Golan tepelerinde de Türkmenler yaşıyor", "Halep'i, Şam'ı şehir yapan Osmanlı Türkleridir", "Kilis altındaki Aynel-Arap'ta 300 köy Türkmen'dir", "Türkmenlerin Suriye'deki varlığından kimse bahsetmiyor", "Suriye Türkmenleri Türkiye'den umduğunu bulamadı; bizi Araplarla bir tuttu", "Türkmenlere gereken ilgi gösterilmedi", "Biz 3 milyon 599 bin Türkmeniz", "Irak Türkmenlerinin düştüğü duruma biz de düştük". "IŞİD dünya istihbaratının bir oyuncağı", "Türkiye'mizi sinsice boğmaya çalışıyorlar", "Suriye'nin ayarını Türkiye yapmalı", "Suriye rejimi hiçbir zaman Türkiye dostu olmadı", "Suriye rejimi katil bir rejim", "Yüz bin insanımız cezaevinde eridi", "Türkiye'ye, Türkmen Suriyelilerin değil de, Arapların çoğunlukla alınması çok tuhaf".

Sayın Hakan Paksoy'un bir saat süren konuşmalarını ise Merkez'in internet sitesinden takip edebilirsiniz. Ama şu sözünü özellikle vermeliyim: "Hayrettin Karaman, 'Büyük Ortadoğu Projeleri'(BOP)nin iflası, ümmetin birleştirilmesi konusuna evrildi, dedi."

Değerli okuyucum; Gazi Üniversitemiz küçük yavrularımızın sağlığı konusuna özen gösteriyor. Nitekim, üniversite bünyesinde hizmet veren Öğrenme Gelişim Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÖGEM)  Türkiye'de ilk kez 0-4 yaş aralığındaki çocuklarda Otizm Spektrum bozukluğu riskini, bilgisayar karşısında yapılan göz izleme teknolojileri ile tespit ediyor. Aynı zamanda göz izleme yöntemi ile okuma güçlüğü olan öğrencilerin okuma becerileri göz parametreleri aracılığıyla değerlendiriliyor. Okuyucularımız randevu için 0312 202 19 60 numaralı telefondan veya web: ogem.gazi.edu.tr sitesinden ulaşabilirler.

Ve kitap... 

Yozgat'lı değerli hemşerim Sayın Şakir Keçeli'nin çok ilginç bir kitabı çıktı. Bektaşi Aleviler ve Atatürk adlı harika eseri -yakın tarih uzmanı olmama karşın- gerçekten bilmediğim bilgilerle dolu. Kurtuluş Savaşı'na katılan Bektaşi-Alevî kardeşlerimizin yaptıkları hizmetleri ayrıntılarıyla dile getirmesi ve her birinin adlarını tek tek belirtmesi çok güzel. Kitap yoğun bir emek ürünü; büyük boy 523 sayfa. Bu görkemli esere Kaynak Yayınları'nın 0212 252 21 56 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları