Bölenle ortak olmuş “Böldürtmem” diyor

Bölenle ortak olmuş “Böldürtmem” diyor
ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 2003’te ilan ettiği haritayla Türkiye’nin doğu ve güneydoğusu, Orta Doğu bu hale geliyor.

Bölenle ortak olmuş “Böldürtmem” diyor

Güler misin ağlar mısın?

Rice’ın haritasına  itiraz etmeyen Davutoğlu,  “Orta Doğu’da  bölünmeye karşı olduğunu” söyledi

DavutoĞlu, Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olduğu ve ABD eski Dışişleri Bakanı Rice’ın bölgeyi 22 ülkeye bölen, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’nu Kürdistan yapan haritasını “unutup” şunları söyledi:

Orta Doğu’da oyun var
“Bİrİlerİ Orta Doğu’yu bölmeye çalışabilir, daha fazla kan akması için bazen rejimleri, bazen terör örgütlerini kullanmaya kalkışabilir. Onların oyunlarına karşı Orta Doğu’da barış ve kardeşlik diyeceğiz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AKP 99. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Urfa’da yaptığı “Orta Doğu’da bölünmeye karşı olacağız” anlamı taşıyan sözleri, ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 7 Ağustos 2003 tarihinde Washington Post’ta yayımlanan “Orta Doğu’yu Dönüştürmek” başlıklı yazısını akıllara getirdi. Rice’ın yazısında açıkladığı proje, Türkiye dahil 22 ülkenin sınırlarını değiştiriyordu. Dönemin Başbakanı Erdoğan da “BOP’un eş başkanı” olduğunu ilan etmesine rağmen Davutoğlu’nun dün, “Birileri Orta Doğu’yu bölmeye çalışabilirler, birileri Orta Doğu’da daha fazla kan akması için bazen rejimleri, bazen terör örgütlerini kullanmaya kalkışabilirler. Onların o oyunlarına karşı biz Orta Doğu’da her zaman kararlılıkla ve inançla barış diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, dostluk diyeceğiz, yeni bir medeniyetin uyanışı diyeceğiz” şeklindeki sözleri “Güler misin, ağlar mısın” özdeyişini hatırlattı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta Irak Türkmenlerini kabul ettiğini anımsatan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “AK Parti söylemini andıran cümlelerle şunu ifade etti ’sizin kaderiniz bizim kaderimizdir ve biz her zaman mazlumların, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz’. Ben memnun oldum şahsen, demek ki artık AK Parti’nin söylemi yaygın bir siyaset söylemi haline geliyor. Ama Kılıçdaroğlu’na şunu da tavsiye ederim; nasıl Irak Türkmenlerini kabul etmişsen, bir gün Suriye Türkmenlerini de Bayır-Bucak Türkmenlerini de kabul et. Çobanbey’den sökülüp atılan Türkmenleri de kabul et, Halep Türkmenlerini, Humus Türkmenlerini de kabul et. Ve onlara sor bakalım, heyet gönderip tebrik ettiğin Esad hakkında neler düşünüyorlar? Madem mazlumlara sahip çıkıyorsun, o mazlumları da bir dinle bakalım ama hayır.  Kılıçdaroğlu’nun ne hikmetse hiç terk etmediği bir ilke var; Esad’la olan dostluğu. Çünkü Esad, Arap Baası’dır, CHP de Türk Baası’dır maalesef. İşte aramızdaki farkın en önemli ölçülerinden birisi bu.”