Bölücüler bir gecede 9 okulu ateşe verdi!

Bölücüler bir gecede 9 okulu ateşe verdi!
Güneydoğu’da Kürtçe eğitimin verileceği okulların mühürlenmesini bahane eden teröristler, Cizre’de 5, Yüksekova’da ise 4 okula molotoflu saldırı düzenledi. Okullar kullanılmaz hale geldi

Bölücüler bir gecede 9 okulu ateşe verdi!

Terör örgütü PKK, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 okula eş zamanlı saldırı düzenledi. İlçede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu ve İsmail Ebul-iz İlköğretim okullarına yapılan saldırılar sonucu binalarda yangın çıktı ve bazı okullarda büyük çapta maddi hasar oluştu. YDG-H üyeleri tarafından atılan molotof bombaları sonucu İstiklal İlköğretim Okulu’nda iki sınıf tamamen yanarken, İsmail Ebul-iz İlköğretim Okulu’nun nöbetçi kulübesi de ateşe verildi. Olay yerlerine giden polis ekipleri, bölücülere müdahale ederken, eylemciler de polislere molotof ve taşlarla saldırdı. Ayrıca okullarda çıkan yangını söndürmek için gelen itfaiye araçlarının geçişlerini de engelleyen terör örgütü üyeleri, ara sokaklarda polislere saldırıyı sürdürdü. İsmail Ebul-İz İlkokulu hasar alması nedeniyle eğitime başlayamadı. Anaokulu sınıfı tamamen yanan okulda, diğer sınıflarda da büyük hasar oluştu. 

Yüksekova’da
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulun mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları, 4 okulu molotofkokteyli atarak ateşe verdi, çok sayıda okulun da camlarını kırdı. Teröristler, gece geç saatlerde Esenyurt, Hamit Kesici, Gazi ve Süleyman Uğur Sıtkı Ortaokullarını molotofkokteyli atarak yaktı. Yüzleri maskeli bölücüler, ilçe merkezindeki çok sayıda okulun da camlarını kırdı. Okulların kullanılamaz hale geldiği saldırıların ardından geniş çaplı inceleme başlatıldı.

“Kürtçe” dersbaşı!
Öte yandan, Yüksekova’da, Kürtçe eğitimin yasak olması nedeniyle devlet tarafından kapatılan Üveyş Ana İlköğretim Okulu’nda, bölücülerin mührü sökmesinin ardından eğitim başladı. Sabahın erken saatlerinde çocuklar, velileri tarafından okula getirildi. Formaları dağıtıldıktan sonra sınıflarına giren öğrenciler, Kürtçe olarak derse başladı. Malzemelerini alan çocuklara ilk olarak “el becerileri” dersi verildi. Önceki gece polisin olası bir müdahalesine karşı bölücüler okul çevresinde sabaha kadar nöbet tuttu. Okulun mühürlenmesinin ardından Kürtçe eğitim için 50 öğrencinin okula kayıt yaptırdığı öğrenildi. Bu arada Cizre’de mührü sökülen Berivan İlkokulu’nda da öğrenciler yeni formalarıyla ders başı yaptı.