Eşinin feryatları yürekleri dağladı!

Eşinin feryatları yürekleri dağladı!
Diyarbakır Sur’daki operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in cenaze namazını İstanbul Pendik’teki Dumankaya Camisi’nde İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı

Uzman Çavuş’a hazin tören

Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verilen şehidin kızları Yaren (1.5) ile Yağmur’un (2) da getirildiği törende anne Nuray ve baba Şaban Yeniören fenalaştı. Törene Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.  

 

Eşinin feryatları yürekleri dağladı!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in cenazesi dün İstanbul’da toprağa verildi. Şehit için önce Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi. Yeniören’in Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi. Bu sırada fenalaşan şehidin eşi Duygu Yeniören ve annesi Nuray Yeniören’e sağlık ekipleri müdahale etti. Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve bazı kurum müdürlerinin de katıldığı törenin ardından Yeniören’in cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul’a uğurlandı. Cenazeyi Sabiha Gökçen Havaalanı’nda şehidin yakınları gözyaşları ve dualarla karşıladı. Pendik’teki Dumankaya Camisi’ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, burada musalla taşına konuldu. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, duaların okunmasının ardından şehit için helallik istedi. Kılınan cenaze namazı sonrası şehit Jandarma Uzman Çavuş Yeniören’in cenazesi, top arabasıyla helallik alınmak üzere Maltepe’deki baba evine götürüldü. Azmun çavuşun cenazesi daha sonra Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bu arada şehidin annesi Nuray Yeniören ve babası Şaban Yeniören tören boyunca göz yaşlarına hâkim olamadı.

İki çocuk babasız kaldı

Feryatları törene katılanları ağlatan şehidin eşi Duygu Yeniören fenalık geçirdi. Şehidin kızları 2 yaşındaki Yaren Yeniören ile 26 aylık Yağmur Yeniören de törene getirildi. Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TSK’nın çelenk gönderdiği cenaze törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, TBMM Başkanvekili CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Umut Dündar, şehidin yakınları, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı. Jandarma Uzman Çavuş Yeniören şehit olduğu çatışmada 1 asker de yaralanmıştı.