Bomba Paniği Türkiye'yi esir aldı

Bomba Paniği Türkiye'yi esir aldı
Bursa ve Adana'da Türkiye genelinde çok sayıda giyim mağazası bulunan bir mağazada kimliği belirsiz kişiler 'bomba var' diye bağırarak panik yarattı.

Bursa'daki olayda birçok müşteri aldıklarının parasını ödemeden kaçarken, Adana'daki olayda ise bomba imha ekipleri mağaza çevresinde şüpheli paket aradı. Ancak paket bulunamadı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi’nde bir giyim mağazasında meydana geldi. Mağazanın 5’inci katındaki asansörde bir çocuğun eli asansöre sıkıştı. Çocuğu kurtarmaya çalışanlar ve mağaza müdürü asansörün başına toplandı. Bu sırada mağazanın giriş katındaki kimliği belirsiz bir kişi “Bomba var” diye bağırdı. Paniğe kapılan müşteriler mağazadan kaçmaya başladı. Korkudan kaçmaya başlayan müşterilerden bir bölümü mağazadan aldıkları ürünlerin ücretini ödemeden gitti.

adanabomba880.jpg

ADANA’DA AYNI MAĞAZA ÖNÜNDE AYNI OLAY

Adana’da Ramazan Bayramı için alışverişe çıkanların yoğun olara bulunduğu bölgede, 2 kişinin ‘Bomba’ diye bağırması paniğe neden oldu.

Olay, saat 14.30 sıralarında Küçüksaat Meydanı’nda yaşandı. Kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, bayram alışverişine çıkanların yoğun olduğu yerde, ‘Bomba’ diye bağırıp kaçmaya başladı. Bunun üzerine çevrede bulunanlar da panik halinde kaçıştı.

Koşanları ve hareketliliği gören polis de ‘Bomba’ kelimesini, ‘patlama oldu’ diye değerlendirildi. Bölgedeki polis ekibinin yaptığı yardım anonsu üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kısa süreli panik ardından bomba ihbarının asılsız olduğu anlaşıldı. Polis, eşkalini belirlediği 2 kişinin bulunması için geniş çaplı araştırma başlattı.  

bombavar1880.jpg