Bombaya dönüştürülen mutfak tüplerine kısıtlama getirildi

Bombaya dönüştürülen mutfak tüplerine kısıtlama getirildi
Şanlıurfa Valiliği, artan terör olaylarında el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı tespit edilen nitratlı gübreler ve mutfak tüplerinin satışı ve nakliyesi konusunda kısıtlamalar getirdi.


Şanlıurfa Valiliği tarafından terör örgütü PKK’nın piknik ve mutfak tüplerini el yapımı patlayıcı olarak kullanmasının önüne geçmek için yeni önlemler alındı. Şanlıurfa Valiliği, terör örgütlerinin nitratlı gübre ve mutfak tüpüyle gerçekleştirilen saldırıların önüne geçmek adına bir dizi kısıtlamalarla geçildiğini duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Tarımda kullanılan nitratlı gübrelerin satışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca durdurulmuş ve mevcut nitratlı gübre stokları belirlenerek yed-i emine alınmıştır. Aynı şekilde mutfak tüplerinin satışının da kontrollü bir şekilde yapılmasına karar verilmiştir. Terörle mücadelenin etkinliğini artırılması amacıyla ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan nitratlı gübrelerin ve mutfak tüplerinin satışları ve diğer patlayıcı yapımında kullanılan malzemelere yönelik olarak Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve ilgili kurumlar nezdinde sıkı bir gözetim ve denetim yapılması için El Yapımı Patlayıcılar ile Mücadele Komisyonu kurulmuş ve komisyonca çalışmalar başlatılmıştır. Bu amaçla kimyevi gübrelerin satışı, ilgili bakanlık il müdürlüklerinden; 'Gübre Dağıtıcılık Belgesine' sahip kişi ve kuruluşlarca yapıldığından, bu belgeye sahip bulunmayan kişi ve kuruluşlar tarafından satışı yasaklanmış olup, izinsiz satış ve nakliyesini yapan kişi ve kuruluşlar hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacaktır. Aynı şekilde mutfak tüplerinin de il genelinde satışları izinli bayiler ve dolum merkezlerince yapılmakta olup, izini bulunmayan her türlü işyeri hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacaktır."