Mağdur olan Beşiktaş

Mağdur olan Beşiktaş
Mağdur olan Beşiktaş

Başkan Fikret Orman, basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlıların başkanı, asıl zarar görenin kendileri

Başkan Fikret Orman, basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlıların başkanı, asıl zarar görenin kendileri olduğunu vurgulayarak, “Muhteşem geceyi bu hale getirdiler. Olay çıkaranlar için savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, derbiden sonra çıkan olaylarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Orman, mağdur olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, olaylara karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yaşananların mazereti olamayacağını kaydeden Orman şöyle konuştu: “90+2. dakikaya gelene kadar taşkınlık yoktu. Bizim hiçbir gruba tavizkar olmayan, herkese eşit mesafede duran, taraftarla bilet ilişkisine girmeyen bir yönetim anlayışımız var. Stadyumumuz yıkılmadan önce, kapalı tribün boş kalmış olsa da bu duruşumuzdan taviz vermedik. Beşiktaş bu sabah itibarıyla suç duyurusunda bulundu. Kulübümüz bu kişiler hakkında tazminat davası açacaktır.

 


Fırat Aydınus’a tepki
Bu hakemin nasıl derbiye atandığını anlamasam da, taraftarımızı galeyane getirecek kararlar vermiş olsa da; rakip takım oyuncuları da taraftarımızı galeyana getirecek hareketler yapmış olsa da bu kimsenin sahaya girmesine gerekçe değildir. Olimpiyat Stadı bu tip büyük organizasyonlar için yeterli değildir. Bazı söylentiler var. “5 bin bilet verilmiş” gibi; bizim olduğumuz yerde böyle bir zihniyetin olamayacağını bilirler. Bizim olduğumuz yerde 1 tane bile bedava bilet verilmez. Ancak gişelerdeki güvenlik de bizim işimiz değil. Beşiktaş, hakem hakkında alınacak kararın da takipçici olacak. Bundan sonra görev savcılarındır.

 


Camiamız rahat olsun
Bütün Beşiktaşlıların içi rahat olsun. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım Beşiktaş’ın menfaatleri için varız. Kimse de bizi yolumuzdan döndüremez. Biz ligin 5. haftasında da lider olarak yürüyüşümüze devam edeceğiz. Beşiktaş göreceksiniz sezon sonunda şampiyon olacak. Herkes görecek ki yeni stadını bitirecek. Herkes görecek ki yeni sponsorluk anlaşmaları yapacağız. Maçta gördük ki değil 80 bin, 280 bin kişi bile olurduk. Beşiktaş’ı yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bunlar Beşiktaş için kayadan bir toz almadan başka bir şey değildir. Beşiktaş Türkiye’nin en büyük kulübü ve camiasıdır.”