Uzmanların LYS iddiası "3 soruda hata var"

Uzmanların LYS iddiası "3 soruda hata var"
Uzmanların LYS iddiası "3 soruda hata var"

Geçtiğimiz cumartesi, pazar günleri sonuncuları yapılan LYS’lerde Coğrafya, Biyoloji ve Fizik sınavlarındaki sorulardan 3&

Geçtiğimiz cumartesi, pazar günleri sonuncuları yapılan LYS’lerde Coğrafya, Biyoloji ve Fizik sınavlarındaki sorulardan 3’ünün iptalinin gerektiği belirtildi.

Geçen hafta cumartesi ve pazar son kez yapılan LYS’lerde adaylara yöneltilen sorulardan 3’ünün hatalı olduğu iddia edildi.
İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Coğrafya sınavının 6. sorusunun yanlış olduğunu dile getirdi. Cevabı c olarak verilen soruda mantık bulamadığını söyleyen Kadıoğlu, “Anlamsız bir sorunun cevabı, nasıl bulundu? Ben meteoroloji profesörü olarak bu soruyu anlamadım ve çözemedim. Bana göre yanlış bir soru. İptal edilmesi lazım.” dedi.


“Uzmanlar incelemeli”
Atatürk Fen Lisesi Emekli Fizik öğretmenlerinden Reşit Yıldız da Fizik’teki 13. sorunun hatalı düzenlendiğini ve iptal edilmesi gerektiği iddiasında bulundu. Yıldız, görüşlerini şöyle ifade etti:
 “Müfredatın yeni konularından açısal momentum ile ilgili soruda, x çubuğunun eylemsizlik momenti (m L2) verilmiş olup, (y) çubuğu için m L2’nin verilmemesi çözümü imkansız kılar. ÖSYM’nin  bu soruyu, bir an önce uzmanlarına inceletmesi gerekmektedir.”


Hatalı kelime yazımı
Bilfen Liseleri Biyoloji Bölüm Başkanı Taner Altunbaran ise Biyoloji sınavına ilişkin olarak şu cümleleri kurdu: “Nükleik asitler ve protein sentezi ile ilgili 7. soruda, ne yazık ki kod kelimesi yerine kodon yazılmış; öncüllerden 2’incisinde de bunun hatalı kullanımı, öğrencilerin doğru cevaba ulaşmalarını zorlaştırmıştır. Bu hata, sorunun iptalini gerektirir.”