Borsa neden yukarı fırladı. İşte sebebi

Borsa neden yukarı fırladı. İşte sebebi
Kanal İstanbul hareketliliği borsaya da yansıdı. Bakanı Karaismailoğlu, "Şu an itibariyle, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır" ifadelerini kullanmıştı. Alınan son bilgilere göre Borsa İstanbul’da kanal projesi beklentisi, çimento sektöründeki hisseleri hareketlendirdi.

Paramedya''da yer alan habere göre, Kanal İstanbul’un ön çalışmalarının başladığının açıklanmasıyla birlikte borsada hareketlilik yaşandı.

Borsa İstanbul’da Çimento sektörü hisseleri hareketlendi. En çok talebi projenin güzergahında bulunan Akçimento hisse senedi görürken, diğer çimento hisselerinde yükseliş yüzde 1 ile 3 arasında sınırlı kaldı.

Öte yandan bir süredir Kanal İstanbul beklentisiyle bazı borsa spekülatörleri tarafından 5 liradan sert bir şekilde 17 liraya kadar yükseltilen Batıçim hisse senedi de tam tersi taban oldu.

Senette manipülatif hareketler yaşandığı dikkat çekiliyor.

NA OLMUŞTU?

Geçtiğimi gün konuyla ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Şu an itibariyle, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda projeye başlayacak ve kısa sürede tamamlayacak güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim." açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler