Kamışlı’da intihar saldırısı: 18 ölü

Kamışlı’da intihar saldırısı: 18 ölü
Suriye sınırımızın yakınlarındaki Haseke vilayetine bağlı Kamışlı ilçesinde düzenlenen bombalı 3 intihar saldırısında 18 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı

İlçedeki dördüncü saldırının ise engellendiği bildirildi. Kamışlı ilçe merkezinde yer alan Suriye ordusunun kontrolündeki Westa mahallesinde Hıristiyan Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki bir restoran ve kafeye intihar saldırısı yapıldı. Şiddetli patlamaların ardından, ceset parçaları çevreye saçıldı. 

Terörist gruplar

Yaralılar Kamışlı’daki hastanelere kaldırıldı. Bir diğer saldırı çarşı merkezinde, öteki de otele yapıldı. Dördüncü saldırı girişimi de son anda engellendi. Saldırı nedeniyle kentte güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Güvenlik güçleri, kentte IŞİD militanı avı başlattı. İntihar saldırılarının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bazı ülkeler tarafından muhalif olarak görülen İslam Ordusu (Ceyş’ül İslam) ve Ahrar’ul Şam’ın siyasi geçiş süreci için Suriye hükümetiyle yapılacak müzakerelerde yer almaması gerektiğini söyledi. Lavrov, Riyad’da yapılan konferansın bazı katılımcılarını eleştirdi. Lavrov, “Toplantılara terörist olduğuna inandığımız iki grup katılmıştı: İslam Ordusu düzenli olarak Şam’da sivillerin yaşadığı bölgeleri bombalıyor. Elçiliğimize havan saldırısı yapan da bu gruptu. İkinci grup ise doğrudan El Kaide içinde çıkmış Ahrar’ul Şam” diye konuştu.