El Kaide operasyonunda 4 tutuklama

El Kaide operasyonunda 4 tutuklama
Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 6 ilde terör örgütü El Kaide’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 13 kişiden 4’ü tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 13’ü önceki gün adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten 4 cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan zanlılardan 8’i gece geç saatlerde tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, 5 kişi savcılıktan serbest bırakıldı. Sabah saatlerine kadar süren mahkeme sonunda, 8 şüpheliden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

12 şüpheli de adliyede

Bu arada, gözaltına alınan 25 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 12’si de dün sabah erken saatlerde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, zırhlı polis araçları ve çevik kuvvet ekipleri eşliğinde adliyeye çıkarıldı. Öte yandan, Van’ın Saray ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 8’e yükseldi.