Boydaklara FETÖ operasyonu

Boydaklara FETÖ operasyonu
KAYSERİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve yöneticilerden Halit Boydak bu sabah polis tarafından gözaltına alındı.

Kayseri Boydak Holding Yönetim Kurulu ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve Yönetici Halit Boydak bu sabah gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapılıyor.

İSTANBUL’DA AMELİYATTA

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak daha önce kuruluşa yönelik operasyonda tutuklandı ve halen Ankara’da cezaevinde bulunuyor. Boydak Holding’in bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak için de gözaltı kararı verildi. Hacı Boydak’ın, rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da ameliyat olduğu ve halen hastanede yattığı belirtildi. Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak da dün tutuklanmıştı.

Boydak Ailesi adına 22 Temmuz tarihinde açıklama yapan iş adamı Hacı Boydak geçmişte iyi niyetle FETÖ örgütüne yardım ettiklerini belirtmişti. Boydak, “15 Temmuz gecesi de ne kadar hainleştiğini büyük acılarla gördüğümüz FETÖ örgütüne geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla aile bireyleri olarak yaptığımız yardım ve hayırları düşününce bugün, her Türk vatandaşı gibi kahroluyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

3700 ÇALIŞANI VAR

Kuruluşu 1957 yılına uzanan Boydak Holding’in bünyesinde, İstikbal Mobilya HES kablo ve Bellona gibi markalar bulunuyor. 3700 çalışanı bulanan Boydak Holding’in 1919 adet bayi veya şubesi bulunuyor.