"Böyle giderse 2019'u kaybederiz!"

"Böyle giderse 2019'u kaybederiz!"
Ülke TV’nin genel yayın yönetmeni Hasan Öztürk, 2019 seçimleriyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Ülke TV’nin genel yayın yönetmeni Hasan Öztürk, Yeni Şafak’taki köşesine “Eğer böyle gidersek, 2019'da kaybederiz” iddiasını taşıdı. Yazar Öztürk, bu sözü “AKP’li önemli bir yerel siyasetçiye” dayandırdı. Yeni Şafak’taki yazıda ayrıca “Bak yakında sürpriz geri dönüşler olursa hiç şaşırma!” iddiası da yer aldı. 

İşte “Ak Parti’de tasfiye mi revizyon mu mutabakat mı” başlıklı yazıdan ilgili bölümler:

“(…) Önceki akşam, İstanbul'da önemli bir yerel siyasetçi ile buluştum. “Sokaktaki insana dokunan, onu dinleyen ve onun sorunlarıyla hem hal olan politikalar bugüne kadar Ak Parti'yi yerelde iktidar yaptı. Yereldeki muazzam hizmet, merkezi iktidarı getirdi ve tahkim etti" dedi.

“Ama şimdi", diye başladı ve “Yalanlar üzerine kurulu CHP siyasetini yıkacak samimi ve gayretli çalışmadan çok uzakta bazı arkadaşlarımız var" dedi. “Gecesini gündüzüne katan, hizmet aşkıyla yanıp tutuşanlarımızın sayısı çoktu şimdi, her işi 'taşerona havale' ettiğimiz gibi, siyaseti de bir yükleniciye havale etme eğilimimiz baş gösterdi. Bizim bu ataletten, bu üstenci tutumdan bir an önce kurtulmamız gerek" diye devam etti.

“Bakın 2019'da önce yerel, sonra genel seçimler var. Bana kızacaksın ama 2019'daki seçimler Türkiye tarihinin en kritik seçimleridir. Eğer böyle gidersek, 2019'da kaybederiz" diye karamsar bir tablo çizdi.

Bir şey daha söyledi, “Yeni Ak Parti MYK'sı ile kabine, tasfiye mantığıyla değil, mutabakat mantığıyla olacak. Benim bildiğim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, olup biteni en iyi görendir. Bak yakında sürpriz geri dönüşler olursa hiç şaşırma!"