Böyle olur doktorun seçim çalışması

Böyle olur doktorun seçim çalışması
Antalya’yı Gazipaşa’dan Kaş’a kadar gezerek vatandaşlar ile bir araya gelen İYİ Parti milletvekili adayı Dr. Tuba Vural Çokal’ın seçim çalışmaları renkli görüntülere sahne oluyor.

Göz doktoru olan Dr. Çokal, bir yandan siyaset yaparken diğer yandan sağlık sorunlarını anlatan vatandaşları bizzat kendisi muayene ediyor. Yaşanan sağlık sorunlarına da ilk müdahaleyi Dr. Çokal yapıyor.

İYİ Parti Antalya milletvekili adayı Dr. Tuba Vural Çokal seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Antalya’yı bir uçtan diğer uca gezen, bazen Akdeniz sahillerinde bazen Torosların zirvesinde vatandaşlarla buluşan Çokal, hem projelerini anlatıyor hem de Cumhurbaşkanı Meral Akşener’e ve İYİ Parti’ye destek istiyor.

Gittiği her yerde vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Dr. Çokal’ın seçim çalışmaları renkli görüntülere sahne oluyor. Vatandaşlar Antalya’nın en çok tanınan göz doktorlarından birini karşılarında görünce, seçimle ilgili sorularının yanına sağlık sorunlarını da ekliyor. Dr. Tuba Vural Çokal da siyaseti bir kenara bırakarak muayeneye başlıyor. Dr. Çokal ve vatandaşların diyaloglarını görenler “Doktor milletvekili adayı olursa, seçim çalışması da böyle geçer” yorumunu yapıyor.

Kendi branşı ile ilgili rahatsızlarla bizzat kendisi ilgilenen Dr. Çokal, branşı dışındaki hastalıklarda ise vatandaşları ilgili doktorlara yönlendiriyor. Doktorlarla görüşerek hastanın takibi yapan Dr. Çokal, muayene sonrasında da doktorlardan bilgi alıyor.

İLK MÜDAHALEYİ ÇOKAL YAPTI

Seçim çalışmaları sırasında yaşanan sağlık sorunlarına da ilk müdahaleyi Dr. Tuba Vural Çokal yapıyor. Seçim döneminin büyük bölümü Ramazan ayında yaşandığı için seçim çalışmalarına katılan oruçlu vatandaşlar sık sık baygınlık geçirdi. Yaşanan her olayda baygınlık geçiren kişinin yanında Dr. Çokal oldu. İYİ Parti Antalya milletvekili adayı Dr. Tuba Vural Çokal, müdahalenin ardından vatandaşları sağlık birimlerine yönlendirdi.

BEN HASTALARIMDAN KOPAMAM

Bir doktor ile hastaları arasında ki ilişkinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyeceğini ifade eden Dr. Çokal, bir insana faydalı olmak, sağlığını kazanmasına yardım etmek kadar mutlu eden bir şey olamayacağını söyledi. Milletvekili olduktan sonra ücretsiz muayene yapıp yapamayacağını araştırdığını ifade eden Dr. Çokal, sözlerine şunları ekledi: “Beni en çok korkutan şey hastalarımdan uzaklaşmak. Onlardan ayrı kalmak. Tüm hayatım onlarla geçti. Bir insanın gözünün içindeki mutluluğu görerek geçti. Seçim çalışmaları sırasında biri rahatsızlığını söyleyince dayanamıyorum. İçimi büyük bir heyecan kaplıyor. O an sadece o ve ben kalıyorum. Çevremdeki her şeyden soyutlanıyorum. Konu benim branşım ile ilgili ise kendim muayene ediyorum. Değilse o branşa tanıdığım bir doktora yönlendirerek yardımcı olmasını istiyorum. Hasta ile başbaşa kaldığın, sorununa çözüm bulduğun anın, maddi bir karşılığı olamaz. Bir kişiye yardımcı olmanın mutluluğu tüm yorgunluğumu alıyor.”