Taksim'de toplanan kadınlara polis müdahalesi

Taksim'de toplanan kadınlara polis müdahalesi
Taksim'den İstiklal Caddesi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Yaşanan gerginlik sonrası bazı kadınlar gözaltına alındı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde saat 19.00'da yürüyüş için toplandı. Taksim ve İstiklal Caddesi’ne çıkan yollar polis ekipleri tarafından kapatılarak giriş izni verilmedi. Polis, toplanan ekibi engellemek için barikat kurarken, polis ekipleri gruba müdahale etti.

Gruba, gaz mermisiyle polis ekipleri gaz mermisiyle müdahale etti. Polisin müdahalesini arttırmasıyla birlikte toplanan grup dağıldı.

İstiklal Caddesi'nin Sıraselviler girişinde saat 19.00 sıralarında toplanan grup slogan attı. Grup ellerindeki döviz, pankart ve bayraklarla caddeye doğru yürümek istedi. Polis, izin vermeyerek grubun önünü kesti. Grup bir süre sloganlar atıp marş söylerken, polis de grubun dağılması için anonslar yaptı. Ardından polis dağılmayan gruba müdahale etti. Kalkanlarla grubu ittiren polis, aralıklarla gaz mermisiyle de müdahalede bulundu. Polisin müdahalesini arttırmasıyla yürüyüşe gelenler, 21.50 sıralarında gruplar halinde dağıldı.

Gerginliğin ardından bazı kadınlar gözaltına alındı.

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda saat 11.00’den itibaren yolcu alımına kapatılan metro seferleri  yeniden normale döndüğü belirtildi.

Metro İstanbul’un yaptığı açıklamada, “M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı yolcularımızın kullanımına açılmıştır” ifadelerine yer verildi.