Bozdağ: ABD yargısı aracılığıyla Türkiye’ye darbe yapılmak isteniyor

Bozdağ: ABD yargısı aracılığıyla Türkiye’ye darbe yapılmak isteniyor
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Zarrab davası hakkında "ABD yargısı aracılığıyla Türkiye'de darbe yapılmak isteniyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile iran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi ulusal ve uluslar arası hukuka uygundur. Usülsüz hiçbir işlem yapılmamıştır. Türkiye’ynin yaptığı bütün işlemler uluslar arası bankacılık kapsamında yapılmıştı. Hukuk dışı hiçbir işlem yapılmamıştır.

ABD’de Sarraf üzerinden yapılan operasyonun asıl amacı 17-25 Aralık’ta yapamadığı darbe girişimi, ABD yargısı kullanılmak suretiyle yeniden gerçekleştirilmek isteniyor.

17-25 Aralık’ta bir hukuk darbesi yapılmak istenmiş, yarım kalmıştır. Bu dosyadan takipsizlik kararı çıkmıştır. Meclis araştırma komisyonu kurmuş, Yüce Divan’a göndermeme kararı almış, genel kurul da bu kararı onaylamıştır.

Eski savcı Bhara'nın elinde olan belgeler de  FETÖ üyeleri tarafından kendisine ulaştırılmıştır. ABD yargısı alet edilmiştir. Ve bu davanın hakimliğini yapacak olan hakim FETÖ'nün 17-25 Aralık hukuk darbesi kumpasından sonraki süreçte kendi haklılığını anlatmak için Türkiye'de bir konferansa katılmış ve FETÖ'nün argümanlarıyla Türkiye'yi ve Türk hükümetini eleştirmiştir. Aynı hakim, şimdi Reza Zerrab'la ilgili karar verecek. Buyurun karar sizin. 

Zafer Çağlayan Türkiye'nin eski Ekonomi Bakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını korumak zorundadır. Ortada delil yok, uydurma şeyler var ve onun üzerinden giden bir hengame var. Zafer Çağlayan Türk parlamentosunda görevini yapıyor. 

ABD müttefikimizdir. Bu gibi olaylar müttefikliğimizin önüne geçilmesine neden olmaktadır.

IRAK'IN KUZEYİNDE YAPILACAK REFERANDUM

Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne bağlı bir ülkedir. Bütün politikalarında Irak'ın siyasal birliğini savunmuştur. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim merkezi yönetimle olan sorunları diyalogla çözmelidir. Barzani'nin aldığı bu referandum kararı şu anda kabul görmeyen bir karar. Bildiğiniz gibi bölgede yaşayan Türkmenler açıklama yaptılar ve halk oylamasına katılmayacaklarını söylediler. O ülkede sadece Kürtler yaşamıyor. Her kökenden insan yaşıyor. Bu tek başına alınacak bir karar değil. 

Bölgedeki huzur ve istikrarın sağlanması çok önemlidir ve Türkiye bundan yanadır. Bu referandum bölgede kriz çıkmasına yol açacaktır. Bu referandumun Barzani'ye ve bölge halklarına hiçbir faydası yoktur.

Buradan Barzani'ye çağrımız, bu referandumu iptal etmeleridir. Türkiye bu konudaki görüşlerini en üst seviyede açıkladı. 

İlgili Haberler