Bozdağ: Türk hava sahası Irak'ın kuzeyine uçuşa kapatıldı

Bozdağ: Türk hava sahası Irak'ın kuzeyine uçuşa kapatıldı
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türk hava sahasının Irak'ın kuzeyine uçuşa kapatıldığını açıkladı. Bozdağ ayrıca, OHAL'in 3 ay daha uzatılacağını söyledi ifade etti.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Bozdağ’ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

“Sayın bakanımızla beraber yardımlarımız Somali’ye uçakla götürülmüştür. Bugün 35 yaralının Türkiye’deki hastanelerde tedavi altına alınmasını bekliyoruz. Bu terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Uluslarası toplumun terörle dayanışma içerisinde olmasını umuyoruz.”

“CHP Eski enel Başkanı Sayın Baykal’ın bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Bu vesileyle Baykala geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız sayın Baykal sağlığına kavuşur.”

“ÇAYKUR’UN YÜZDE 20 ZAMMI GERİ ALINACAK”

“Bildiğiniz gibi Çaykur firması çaya yüzde 20 zam kararı almıştı. Bakanlar Kurulu toplantısı sonunda yapılan yüzde 20 zammı Çaykur geri alması kararı çıkmıştır.”

“TÜRK HAVA SAHASI KUZEY IRAK’A UÇUŞA KAPATILMIŞTIR”

“Türk hava sahası Kuzey Irak’a uçuşa kapatılmıştır. Bundan sonra Türk hava sahasını hiçbir uçak Kuzey Irak için kullanamayacaktır.”

“İbrahim Halil sınır kapısının Bağdat hükümetine devredilmesi çalışılmaları başlatılmıştır.”

“OHAL 3 AY DAHA UZATILDI”

“OHAL’in 3 ay daha uzatıldığı kararı alındı. Kararname Meclis’e gönderildi. Bilumum terör örgütleriyle daha etkin mücadele için bu karar alındı.

OHAL Türkiye’de devlete ilan edilmiştir. Devleti yönetenlerin kararlarını hızlı alması, terörle daha etkin mücadele maksadıyla bizzat hükümete ilan edilmiştir. Vatandaş hayatını OHAL’den önceki gibi devam edecektir. Bundan sonra da aynı şekilde OHAL devam edecektir.”