Bozdağ'dan Bahçeli'nin sözlerine tepki

Bozdağ'dan Bahçeli'nin sözlerine tepki
Yozgat'ta partililerle bir arayan gelen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin '5 bin ülkücü' sözlerini hatırlatarak, "Hiç kimsenin durumdan vazife çıkarmasına gerek ve ihtiyaç yoktur" açıklamasında bulundu.

Yozgat'ın Çekerek ilçesi 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Bozdağ, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumuna da değinen Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin '5 bin ülkücü hazır' sözlerini hatırlatarak, "O yüzden hiç kimsenin durumdan vazife çıkarmasına gerek ve ihtiyaç yoktur" dedi.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Sayın Bahçeli geçen gün 'İşte 5 bin ülkücü hazır' diye açıklama yaptı. Esasında bu bir hassasiyetin ifadesidir. Ama şunu bilmemiz lazım, Türkiye Cumhuriyeti devletinin silahlı kuvvetleri bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşı karşıya olduğu bütün tehlike, tehdit ve saldırıları aşacak, alt edecek güce ve kudrete sahiptir. Bundan kimsenin endişesi olmamalıdır. Polis teşkilatımız, istihbarat teşkilatımız, ordumuzun diğer imkan ve kabiliyetleri Türkiye'nin karşı karşıya olduğu her türlü tehlike ve tehdidi bertaraf edecek güçtedir. O yüzden hiç kimsenin durumdan vazife çıkarmasına gerek ve ihtiyaç yoktur. Devletimizin, Anayasamızın, yasalarımızın emriyle yetkilendirilmiş kurumları, kuruluşları, organları görevinin başındadır ve onlar memleketimizin aleyhine olacak gelişmelere izin vermemek için teyakkuz halindedir. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Eğer birgün Türk milletinin ve Türkiye Devletinin bugünü ve geleceğiyle ilgili sıkıntı olur da bu ülkenin güvenlik güçleri, silahlı kuvvetleri, istihbaratı ve diğer birimleri bu tehlikeleri karşılamaya gücü yetmezse o zaman ordu-millet olmanın gereğini bu millet yapar."

İlgili Haberler