Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü: Bilanço ağır!

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü: Bilanço ağır!
Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya deplasmanına götüren uçak düştü. Yetkililer, uçaktaki 81 kişiden 76'sının öldüğünü 5 kişinin kurtulduğunu açıkladı.

Brezilya'nın en iyi futbol takımlarından biri olan Chapecoense kafilesini taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Uçakta 72 yolcu, 9 mürettebatın bulunduğunu öğrenildi. Son gelen haberlerde, 76 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin kurtarıldığı belirtiliyor.

ŞOK İDDİA

Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina ise ajansa yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulundu.

Brezilya'nın küçük kentlerinden Chapeco'da 1973'te kurulan Chapecoense, 1970'li yıllardan sonra ilk kez 2014 senesinde birinci lige çıkmıştı.

Havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kazadan kurtulanlar olduğu anlaşılıyor" denilmişti.

Acil durum ekipleri kaza yerine sevk edildi. Yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle kaza yerine sadece karadan ulaşılabildiğini belirtti.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, olayı "büyük bir trajedi" olarak tanımladı. Gutierrez de kazadan kurtulanlar olabileceğini ifade etmişti.

Chapecoense kafilesi, Güney Amerika kıtasının en üst düzey ikinci futbol turnuvası olarak görülen Copa Sudamericana'da Atletico Nacional ile oynayacağı çift ayaklı finalmaçı için Kolombiya'ya gidiyordu.

İlgili Haberler