Brüksel’de PYD kongresi!

Brüksel’de PYD kongresi!
Daha önce başkent Brüksel’de ‘PKK çadırına’ izin vererek Türkiye ile gerginlik yaşayan Belçika, bu kez de terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD’nin başkentte kongre yapmasını onayladı.

Belçika, Türkiye’nin PKK ve onunla bağlantılı örgütler konusundaki tepki ve uyarılarını duymazdan geliyor. Brüksel, geçtiğimiz aylarda Avrupa Birliği binalarının hemen arkasına kurulmasına izin verilen ‘PKK çadırı’ nedeniyle diplomatik gerginlik yaşanmasına rağmen benzer nitelikli faaliyetlere izin vermeyi sürdürüyor. Bu bağlamda, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Avrupa örgütü 8’inci kongresini Brüksel’de düzenledi.

PYD eşbaşkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah’ın da hazır bulunduğu toplantıya Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal başta olmak üzere çok sayıda PKK bağlantılı isim katıldı. Toplantı salonuna PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posteri ve Suriye’deki çatışmalarda ölen militanların resimleri asılırken katılımcıların sayısı 700’ü buldu.

 ‘KÜRT KÜLTÜR’ HAFTASI

Toplantıya HDP’nin yanı sıra Yunanistan’da iktidarda olan Syriza ve İrlanda’dan Sinn Fein, İsveç ve Almanya’dan çeşitli siyasi partiler temsilci gönderirken Suriye’de PYD ile birlikte savaşırken ölen bazı yabancı savaşçıların aileleri de kongreye katıldı.

Müslim ve Abdullah, ‘Suriye’de bütün kimlik, kültürlerin özgürce yaşandığı federal ve demokratik bir sistem’ istediklerini belirterek Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu ve Suriye sorununun çözülemeyeceği mesajı verdiler. PYD kongre düzenlerken Brüksel’in merkezinde de ‘Kürt Kültür Haftası’ adı altında etkinlik düzenlendi. İlki 2014 yılında yapılan etkinliğe Brüksel Belediyesi başta izin vermedi. Bunun üzerine yasak kararı yargıya taşınarak etkinliğin gerçekleşmesi sağlandı.

İlgili Haberler