45 Gazeteciyi tazminatsız işten attı en başarılı 50 yönetici arasına seçildi

45 Gazeteciyi tazminatsız işten attı en başarılı 50 yönetici arasına seçildi
Hürriyet Gazetesi’nde 45 gazetecinin işten çıkarılmasında en baştaki isim Elif Karacaoğlu’na şoke eden ödül geldi.

Medyaradar’ın haberine göre Hürriyet Gazetesi’nden 45 gazetecinin işten çıkarılmasında baştaki isim olan Elif Karacaoğlu’nu Fortune Turkey şoke eden bir kararla “En Etkin 50 Yönetici” arasında gösterdi. Karara gazeteciler tepki gösterdi.

SIRADA IŞİD LİDERİNE İNSAN HAKKI ÖDÜLÜ MÜ VAR?
Medyaradar’ın haberine göre İşten tazminatsız şekilde çıkarılan gazeteciler bu karar tepki gösterirken sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İpek Yezdani, “Hürriyet’ten 45 gazetecinin tazminatsız atılması operasyonunu yürüten Demirören Medya İnsan Kaynakları Müdürü Elif Karacaoğlu’nu Fortune Türkiye ‘En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi’ arasında göstermiş. Sırada ne var? IŞİD liderine insan hakları ödülü mü?” ifadelerine yer verdi.

45 MUHABİR, EDİTÖR VE YAZAR İŞTEN ÇIKARILMIŞTI
Demirören Medya Grubu''na bağlı olarak yayın yapan Hürriyet gazetesi 25 Ekim 2019’da 45 muhabir, editör ve yazarı gerekçe göstermeden evlerine gönderdiği tebligatla işten çıkarmış, tazminatlarını da ödememişti. Çalışanlar, bugün hâlâ tazminatlarını almak için mücadele veriyor.

O gün yaşanan gelişme sonrası basım açıklaması yapan gazeteciler, “Hürriyet’te toplam 481 yıl emeği olan 45 gazeteciye ‘Ne halleri varsa görsünler’ denildi. Kanser tedavisi görenler, hastanede bebek bekleyenler vardı. Bizimle çalışmak istememenizi çok iyi anlıyoruz. Duygularımız karşılıklı” demişti.