Bu işi İhsanoğlu çözer

Bu işi İhsanoğlu çözer
CHP lideri Kılıçdaroğlu, çatı adaya Amasya’da oy istedi: Ekmeleddin Bey, hem Batı’nın hem Orta Doğu’nun dengelerini çok iyi biliyor. Onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmalıyız.

Bu işi İhsanoğlu çözer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında geldiği Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde Belediye Başkanı Zehra Özyol’u makamında ziyaret etti. Ardından belediye önünde toplanan partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi partiler arasında olmadığını, kim iktidara gelecek diye meydanlara çıkılmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığına, Türk bayrağını temsil edecek, yüksek ahlaki değerlere sahip birisini seçeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Geçmiş kirli olmayan, temiz ve ahlaklı olan, kul hakkı yemeyen birini seçeceğiz. İhsanoğlu, bilge bir insan olarak bütün kitleleri kucaklıyor. O zaman cumhurbaşkanlığı koltuğuna Ekmeleddin Bey’i oturtacağız. Hiçbir ülkenin anayasasında ‘cumhurbaşkanı ahlaklı olmalıdır’ diye yazmaz. Çünkü cumhurbaşkanının ahlaklı olması zaten işin doğasında vardır. Yani oğlu telefon edip ‘oğlum paraları sıfırlayın’ dememesi lazım. Yani devletten ihale alırken rüşveti götürüp, $TÜRGEV’e yatıracaksınız’ dememesi lazım. Ekmeleddin İhsanoğlu yüksek ahlaki değerlere sahiptir dedik ve onu sizin önünüze getirdik.” Kılıçdaroğlu, Gazze’de masum çocukların öldürüldüğünü, Orta Doğu’da kimsenin gelip Türkiye’nin kapısını çalmadığını, “Kimse gelip de ’ya şu savaşı durdur, ateşkesi sağla sen bir dönem Orta Doğu’nun en önemli ülkesiydin, bari senin sesin çıksın, huzuru sağla” demediğini söyledi. Ateşkes anlaşması yapmaye çalışan Mısır’a seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ateşkesi bir an önce sağlayın. Masum insanların kanı akmasın. Ekmeleddin Bey, Orta Doğu’yu çok iyi biliyor. Eğer Orta Doğu’da barış arıyorsak, ‘insanlar öldürülmesin’ diyorsak Orta Doğu’da saygınlığı olan bir insanı cumhurbaşkanlığı koltuğunu oturtmalıyız. Onun adı İhsanoğlu.” 

Açık yanıt vermedi
Bu arada  NTV’de önceki gün yayınlanan bir televizyon programına katılan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilişkilerinin nasıl olacağıyla ilgili soruya kaçamak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ben Erdoğan’ın seçileceğine ihtimal vermiyorum o nedenle noktayı koyuyorum” dedi. İstanbul’daki emniyete yönelik operasyon  hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu operasyon 17 Aralık-25 Aralık operasyonunun intikamıdır. ‘Neden bana haber vermediniz? Neden benim çocuğumun yolsuzluklarını ortaya çıkardınız? Neden 4 bakanla ilgili bu fezlekeleri ortaya çıkardınız?’Bunun intikamıdır. Başka hiçbir şey değil” dedi.