Bu kadar abartmasanız mı acaba!

Medyanın, AKP'yle kurdukları ittifakın yüzü suyu hürmetine mikrofon uzattığı (alınmaca darılmaca yok, aynı kanallar düne kadar diğer muhalefet partileri gibi size de ambargo uygulamıyorlar mıydı) bazı MHP milletvekillerini tanıyamıyorum.

Tamam anladık AKP'yle ittifak yapıyorsunuz da, yerli yersiz CHP'ye niye saldırıyorsunuz?

AKP'yle birdenbire zuhur eden dostluğunuzu, yıllardır AKP'ye karşı birçok konuda tabiri caizse "omuz omuza" mücadele verdiğiniz CHP'yi karalayarak mı meşrulaştıracağınızı sanıyorsunuz?

İyi ama kimin gözünde?

***

Dün bir haber kanalında izledim. Vay efendim CHP'nin yaptığı provokasyonmuş da, ülke bu kadar zorlu bir süreçten geçerken ne gerek varmış da, yaptıkları çözüme matuf değilmiş de...

Bu kadar kükremeyi, itirazı, itibarsızlaştırma çabasını gerektirecek ne yapıyor adamlar Allah aşkına?

Şeker Mitingi!

Ne büyük suç sahiden de!

***

Bir siyasi partinin, -hele de bizimki gibi kitle iletişim araçlarının muhalefeti kararttığı ülkelerde- derdini anlatmak için başvurduğu/başvurabileceği en geleneksel ve yaygın yöntem olan "miting"i gereksiz bulduğunu açıklaması talihsizliğini bir kenara bırakıyorum...

Madem ülke zorlu süreçlerden geçerken miting yapmak provokasyon, madem miting çözüme matuf bir eylem değil, sormaz mı millet size;

Siz niye 2005'te, tam da AB ile müzakerelere başlama kararının verilmesine 24 saat kala, ülke genelindeki bütün teşkilatlarınızı Ankara'ya, Tandoğan Meydanı'na yığmıştınız peki?

Neden, "Millî Değerleri Koru ve Yaşat" diye bölge bölge gezmiştiniz bütün Türkiye'yi?

Miting yapmakla korunmuyorsa ne gerek vardı o zaman "Bayrak" mitingi yapmaya, "Vatan" mitingi yapmaya, "Birlik" mitingi yapmaya, "Kardeşlik" mitingi yapmaya, "Demokrasi" mitingi yapmaya?

"Çözüm süreci"ne bile mitinglerle karşı çıkmadınız mı zamanında?

***

Anladık AKP'yle ittifak yapıyorsunuz, anladık bu ittifak kement vurdu dilinize, herkesten önce sizin itiraz etmeniz gereken çoğu konuda kan kusup kızılcık şerbeti içmek durumunda kalıyorsunuz; ama hiç değilse kendi seçmen kitlenizin de karşı çıktığı, muhtemelen içten içe sizin de karşı çıktığınız, AKP'lilerin bile savunamadığı "Şeker fabrikalarının satışı" gibi bir garabet karşısında bu kadar abartmasınız mı acaba!

***

Ha bir de...

Keşke CHP'ye -misal terör yapılanmalarıyla ittifak gibi- bir takım suçlamalar yöneltirken;

Aynı CHP'yle, 2010 yılında, "FETÖ"nün '12 Eylül Referandumu aracılığıyla yargıyı ele geçirme operasyonu'na karşı birlikte savaştığınızı...

 Şimdi yeniden Cumhurbaşkanı olsun diye uğraştığınız Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olamasın diye 2014'te ona karşı CHP'yle ortak aday çıkardığınızı unutmasanız...

***

GÜNÜN SÖZÜ

"Propaganda, halkın duymak istediği bir şeyi söylemediği sürece siyasetçiye faydalı değildir."

Edward Bernays

***

SORU-YORUM

TBMM'de aynı önergeleri destekliyor yahut eleştiriyorlar diye CHP'yi "HDP'yle ittifak kurmakla" suçlayanlar, HDP de imza attı diye Kudüs Bildirisi'ne imza atmaktan vaz mı geçmişti? HDP de imza attı diye 15 Temmuz'u kınama bildirisine imza atmaktan vaz mı geçmişti? Daha geçenlerde Down Sendromlu Çocukların Sorunları konusunda araştırma komisyonu kurulması gündeme geldiğinde, HDP de destek veriyor diye itiraz mı etmişlerdi?

***

İyi ki doğdun AA!!!

Anadolu Ajansı, kuruluşunun 98'inci yılını duyurduğu habere "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla, Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında "Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak" amacıyla kurulan Anadolu Ajansı" diye başlamıştı dün.

İyi ki doğdun AA. İyi ki doğdun ve iyi ki Türk'ün bağımsızlık savaşında bu denli etkin bir rol oynadın!

Aslına rücu ederek, kuruluş amaçlarından sapmadan, Anadolu'nun sesini "duyurmaya" devam edeceğin nice yıllar dilerim!

***

"Hayır"ın akıbetine uğramasın da...

Muzip bir okurumuz Nusret Yalap dünkü Cuma Hutbesi'nden bölümler paylaştı:

"İyilik, yaratılışın temel gayesidir...

-İyilik, insanı insan kılan değerlerin tamamıdır. İyi bir kul, iyi bir evlat, iyi birer anne-baba, iyi bir komşu, iyi bir dost, kısaca iyi bir insan olmak dinimizin bizlerde görmek istediği en mühim özelliktir.

İyilik yalnıza arkadaş, yorguna dayanak, garibe sığınak olmaktır...

İyilik insaftır, fedakârlıktır, adalettir, şefkattir...

Böylesi bir dünyada iyiliği hâkim kılmak ve kötülüğe engel olmak hepimizin ideali olmalıdır..."

Ne diyeyim, Allah vere de "İYİ Parti güzellemesi" diye bu hutbeyi hazırlayan Diyanet görevlilerinin başına bir iş gelmeye...

Olmamış şey değil, 16 Nisan referandumu öncesi "Hayır" propagandası diye "Hayırlı Cumalar"dan bile işkillenen bir kafa mevzu bahis neticede!

Yazarın Diğer Yazıları