Bu kadar kavga olmaz!

Trabzonspor bir tercih yapmalı. Hem de bir kaç konuda. En başa yazılacak olan da şüphesiz kendi içindeki kavgadır. Kendi ile kavgalı olanın başkası ile yapacağı kavgadaki başarı şansının çok az olduğunu söylemeye gerek var mı? 
Örnek mi? Yine Trabzonspor’dan. Hatırlatıp duruyoruz, Trabzonspor’un son şampiyonluğu 30 yıl öncesinde, yani 1983-84 sezonunda diye.. Odur-budur, 2010-11’de hukuğa rağmen kupası gasp edilmiş olanı saymaz isek, şampiyonluk adına Trabzonspor’da “tık” yok.. Sebebi, kendi içindeki kavga, birbiriyle uyuşmazlık.. Her geçen yıl artıp, şimdilerde de kulübün eski defterleri, namahremleri bile kavgayı kazanma adına birer birer ortalığa seriliyor. Gizlisi saklısı yok.. Başka hesabı kitabı çok. Öyleki, bugünkü yönetim, Sadri Şener döneminde Trabzon’daki yerel gazetelere kullandırılan ve de miktarları devede tüy bile olmayan reklamlar harcamalarını bile kamuoyuna servis etti. Sanki gereksizmişcesine, suçmuşcasına..

Kayıt dışı para
Eski yöneticilerin başka harcamaların, futbolculara ve menajerlerine yapılan ödemelerin de adeta tümünün gayri meşru imişcesine isim isim, miktar miktar açıklanması da başka bir handikap. Böyle giderse bugünkülerin yaptıkları da yarın başkaları tarafından sanki suçla doluymuş gibi açıklanmayacağını kim söyleyebilir ki? Her ne kadar paralı konuların bu gibi kuruluşlarda açık ve net olması gerekiyor ise de, kiminin kayıt dışı, kimilerinin ise kara para diye tarif ettikleri paraların futbol kulüplerinde kullanılmadığını kim iddia edebilir? Kimse edemez. Hele hele Türkiye’de.. Türkiye’de söz konusu futbol kulübü oldu mu, telafuz edilenlerle kağıtlara yazılan paraların çok farklı olduğunu cümle alem biliyor. Tabii bir de, Trabzonspor’un Fenerbahçe ile olan bir kupa kavgası var. Hiç bitmeyecek, bitirilmeyecekmiş gibi duran, durdurulan bir kavga.. İşte bu kadar kavga arasında Trabzon’da hiç değilse bu sezon (her sezona başlarken olduğu gibi) güzel işler yapmak için kolları sıvayan Halilhodziç yönetimindeki teknik kadronun bu işlerden ne olursa olsun uzak durması gerekiyor. Buda biraz değil, epeyce saha sonuçlarına bağlı olduğuna göre, Trabzonspor’da kavgaların biraz durulması için dua etmekten başka çare yok.

Yazarın Diğer Yazıları