Bu kayıklar ölen çocuklara...

Bu kayıklar ölen çocuklara...
Didim'de Suya düşen düşler' projesi kapsamında Ege Denizi'nde yaşamını yitiren mülteci çocukların anısına denize kağıttan yapılan renkli kağıtlar bırakıldı.

Ege Denizi üzerinden Yunanistan adalarına ulaşmaya çalışırken, hayatlarını kaybeden mülteci çocuklar için Didim’de bir etkinlik düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi ve 20 yıldır ressamlık yapan Asiye Sarıoğlu tarafından hazırlanan ‘Suya düşen düşler’ projesi kapsamında, denize renkli kayıklar bırakıldı.

Didim Belediyesi eski başkanı Mehmet Soysalan ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte daha önce hazırlanan renkli kayıklar Ege Denizi’ne bırakıldı. Yarım saat sonunda yüzlerce kağıttan yapılmış kayık, umut yolculukları yarım kalan göçmen çocukların anısına denizde ilginç bir görüntü oluşturdu.

Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Asiye Sarıoğlu, mülteci çocuklar için böyle bir proje tasarladığını belirterek, “Ölen çocuklar için gazetelerden topladığım bilgilerden 173 çocuk rakamına ulaştım ama bu net değil. Onlar için kağıttan kayık yaptım. Onların denize çıktığı saatte, onların olduğu yerden bu duyguyu daha derinden hissetmek için bu kayıkları suya bıraktık” dedi. Didim’de kendisine yardımcı olan arkadaşları ve öğrencilerin yardımıyla projeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Sarıoğlu, “Çocuklar ölümü hak etmiyor. Dünyada savaşlar olmasın ve çocuklar ölmesin. Barış olsun ve çocuklar doyasıya oynasın” diye konuştu.

Projeye destek veren Didimli Haydar Pınarbaşı ise “Umarız bundan sonra çocuk ölümleri yaşanmaz. Bu proje insanlığa olan duyarsızlığa yönelik bir tepkinin oluşmasına neden olur” dedi. DHA