‘Önce sağlık çalışanının can güvenliği sağlansın’

‘Önce sağlık çalışanının can güvenliği sağlansın’
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, “Sokağa çıkma yasağı olan yerlerde sağlık personeli haftalık çalışacak” şeklindeki açıklamasına tepkiler gecikmedi

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Müezzinoğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, “Sağlık Bakanı böyle bir açıklama yapacağına hükümet olarak bölgede güvenliği sağlasınlar” dedi. Önder Kahveci şunları kaydetti: “Böyle bir şey olabilir mi? Bu mümkün değil. Nöbete kalan insanlar ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? O hastanelerde bunların sağlanabilmesi için alanlar yok. Doğru bir yaklaşım değil. Zaten mevzuat çerçevesinde personele bir hafta mesai konulamaz. Çalışma saatleri haftalık 40 saat olarak bellidir. Nöbet sistemine göre çalışsa da onun saati de bellidir. Dolayısıyla kesintisiz hem gece hem gündüz hizmet vermek suretiyle hastanede kalmaları söz konusu olamaz. Öncelikle güvenliği sağlayıp huzuru tesis etsinler. Personel de görevlerine rahat bir şekilde gitsin.” Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamaların kendisine yakışmadığını ifade eden Kahveci, “Yarın ‘kamu personelini tamamen çekelim’ diye bir düşünce içerisine mi gireceksiniz?” diye sordu.

Personel huzursuz

Kahveci, “Ben personeli bir hafta orada tutayım diyeceksiniz. Nerede görülmüş böyle bir şey? Evine gidip gelen sağlık personelinin can güvenliğinin olmadığını ifade ediyorsunuz. Teröristler hastaneyi kurşunluyor ve yakıyor. Hastanelere roket atarla saldırıyorlar. Sağlık çalışanlarını hastanede toplu hedef haline mi getireceğiz?” dedi. Terör olayları nedeniyle bölgede görev yapan sağlık personeinin huzursuz olduğunun altını çizen Önder Kahveci, “Bölgede görev yapan hekimlerin istifa ettiği ve özel sektörde iş aradığı söyleniyor. Örneğin Bitlis’te bir yönetici gelen hekimlerin durmadığını ifade etti. İnsanlar huzur içerisinde görevlerini yapamıyor. Çalışanların yaşam hakları tehdit altında” diye konuştu.        

Bünyamin Öztürk