Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Bu nasıl Müslümanlık?

Dinî duyarlılığı yüksek bir Müslüman olduğunu topluma özellikle yansıtan kişilerin yaptıkları kirli işlere bakınca; insan -ister istemez- şöyle düşünüyor: Bu insan nasıl bir Müslüman? 
Tüm Müslümanlar bilir ki, dinimizi tanımlayan asıl kaynak ulu Tanrı’nın kitabı olan Kuran’dır. Nitekim -durağı uçmak olsun- İstiklâl Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy, din konusunda ilhamı doğrudan doğruya Kur’an’dan almamızı öğütlüyor. İşte Akif’in o harika öğüdüne uygun biçimde toplumu aydınlatanlardan birisi de Emekli Korgeneral Nevzat Bölügiray Paşamızdır. Paşamızın yeni yayımladığı kitabın adı “Bu Nasıl Müslümanlık”. Bu eserinde Sayın Bölügiray, devletimizi yöneten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini ve yaptıklarını Kur’an’ın ışığı altında gözler önüne seriyor. 
Kitap etkili bir konuyla başlıyor. Gerçekleri saklayan, yalan söyleyen, sözünü tutmayan insanlara yüce Tanrı’nın Ankebut Suresi, Ayet:3, Mü’min Suresi, Ayet:28, Ahzap Suresi, Ayet:70, İsra Suresi, Ayet 34’deki sözlerini hatırlatıyor. Sonra da Erdoğan’nın bu ayetlere aykırı olan sözlerini veriyor. Erdoğan’ın “Ananı da al git” diye vatandaşı azarlamasından tutunuz da, bu konuda söylediği tüm sözleri sıralıyor.
Yazar, sadece Başbakan’ın yüce Kur’an ayetlerine aykırı gelen sözlerini değil; AKP’li Bakanların da kimi sözlerini ayetlerle karşılaştırıyor. Yazar,  halka ‘güzel söz, iyi davranış’ı emreden Kur’an ayetlerini verdikten sonra AKP’li yönetici ve Bakanların hitaplarından örnekler sunuyor... Söz gelimi Hüseyin Çelik’in “Birkaç Mehmetçik öldü diye Meclis’i toplayamayız”, demesini; Sağlık Bakanlığı sırasında Recep Akdağ’ın, görme engelli geçici işçiye “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne istiyorsun?” diye azarlamasını Kur’an ayetleri ışığında değerlendiriyor.
“Millet ve devlet malını aşırmak” bölümü ise, ulu Tanrı’nın yasakladığı, bunu yapanlara adeta öfkeyle hitap ettiği ayetler sunuluyor.
Pek çok ayetle anlatılan bölümlerden birisi de “Zulüm” bölümü... Bu bölüm kitapta en fazla yeri kaplıyor. Adalet Zulmü, Polis Zulmü, Doğa Zulmü çok geniş ayrıntılarla veriliyor; Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Demokrasi” anlayışı sorgulanıyor. Eserin 151 ile 160. sayfaları arasında Erdoğan’ın kişilik oluşumu irdeleniyor; yaşadığı, yetiştiği çevre değerlendiriliyor...
Sevgili okuyucum, gerçeğin tezgâhında titizlikle işlenerek yazılmış olan “Bu Nasıl Müslümanlık” eserini sadece siz değerli okuyucularım değil; Türkiye’de okuma-yazma bilen tüm insanlar okumalı. 248 sayfalık bu eseri Türk milletine sunduğu için Emekli Korgeneral Nevzat Bölügiray Paşamı gönülden kutluyorum. Eseri yayımlayan TOGAN Yayınları’na başarılar diliyorum.
Yine Togan Yayınları’ndan henüz çıkan Sayın H. Hakkı Kahveci’nin “Yüzyılın Hilesi Sandıktaki Hülle” adlı kitabı ise bir başka harika! Sunduğu belgelerle okuyucuyu şaşırtan bu eser, AKP’nin sürekli iktidarda kalışının ’izlerini’sürüyor. Seçim hilelerinin hepsini anlatıyor. Bu kitabı okuduktan sonra zihninize yerleşen ‘acabalar’, AKP’nin sürekli iktidar oluşunu mantıklı bulmuyor; seçimlerde hile endişesi sizi kuşatıyor...
Okuyucularım; bu iki muhteşem esere Togan Yayınları’nın 212 542 02 97 numaralı telefonundan ulaşabilirler.
Sevgili okuyucum; bu Pazar seçim var. Hiçbir seçimde oyumu açıklamadım. Oyumu ilk kez açıklıyorum: Ben oyumu Ekmelettin Bey’e vereceğim. Türk adından rahatsız olan, halkımızı etnik gruplara ayıran, Türkiye’nin güneyindeki ateş çemberinin oluşumunda -Suriye sevdasıyla- katkısı olan bir adaya oyumu vermeyeceğim! Sandığı boykot etmek veya boş oy kullanmak ise, yurdumuzu sıkıntıya sokan o adayı desteklemek demektir. 
Esen kalın efendim.

 

Yazarın Diğer Yazıları