Bu seçimi Atatürk gençliği kazanacak

19 Mayıs 1919'un en önemli kutlamalarından birindeyiz. Çünkü 24 Haziran'da belki de Türkiye'nin yol ayrımına tanık olacağız. Sandıklar kapandığında ya Atatürk'ün ilkeleri kazanacak. İnşallah öyle olur. Ya da sonu nereye varacağı belli olmayan bir kaosa sürükleneceğiz.

Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının verdiği Millî Mücadele'nin ateşi Samsun Limanında yakılmıştı. Bandırma vapuru, zor şartlarda üç gün süren yolculuğunu tamamladı. Bu dönemde İngiliz ajanları vardı. Gazi'nin Anadolu'yu ayağa kaldırma çabalarını adım adım izliyorlardı. Paşa'nın niyetini, netleştirdikten sonra hem Londra'ya hem saraya duyurdular.

Büyük Ata ve arkadaşları her türlü zorluğa ve imkansızlığa rağmen ülkeyi bağımsızlığa kavuşturdular. Emperyalist güçleri topraklarımızdan attılar. Diğer taraftan masabaşı müzakerelerinde de başarı elde edildi. Ortaya yepyeni bir Türk Cumhuriyeti çıktı.

Sandık başına

Modern bir ülke kuran Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin yeniden önem kazandığı günlerdeyiz. Yaşları kaç olursa olsun "Atatürk Milliyetçisi" duyumlara sahip herkes sandık başına gitmek zorunda. Verecekleri her oy "Teokratik dönemi hortlatmak isteyenlere tokat gibi inecektir".

Bu inançla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı'nın kutlu olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça yaşasın. Unutmayalım ki, bu ülke kolay kurtulmadı...

***

Çarpıtmanın böylesi

Hani bir laf vardır; "Şirazesinden çıktı". Kanalların tamamına yakını bu şekilde. Her gün bu tanımlamaya uygun iğrenç yayınlara tanık oluyoruz. Size NTV haberlerinden bir örnek vermek istiyorum. Oğuz Haksever, karşısına yakın zamana kadar sağlık ve iş hayatındaki isimlere yardımcı olan bir kızı almıştı. Melda Yücel Kocaalp. Dövizin durumu ve Merkez Bankası'nın müdahalelerini konuşmaya başladılar. Ekranı ekonomi ile ilgili çalışmaların grafik hali süslemeye başladı.

Doların yükselişi 4.39'a geldiğinde gösteri aniden sonlandırıldı. Grafikler yok oldu. Müdahalenin başarıya odaklanmış metninden de vaz geçildi. Çünkü sağ alt köşede doların anlık pozisyonu 4.43'e ulaşmıştı. Yani müdahale bırakın kurda düşüşü, tam tersini gerçekleştirmişti.

Şimdi soruyorum bu borazanlara "Düzmece haberlerle kimi kandırıyorsunuz?" Bu millet, gerizekalı mı? Yaptığınız açık bir sahtekarlık değil mi?

İstediğiniz kadar gerçekleri örtmeye çalışın durum ortada. İlhan Kesici'nin tespiti ile "Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik bunalımına gidiyor". Hem de hızla.

***

Doğruyu bulmak

Yaşar Usluer'in son mesajının hiç olmazsa bir bölümünü yayınlayacağım. Çünkü, siyasi kehanetleri var. Daha öncekiler gibi tutacağından hiç şüphem yok. Ayrıca bazılarının kulağına küpe olur:

"Saygıdeğer Burhan Abi;

Sahibinin seslerinin her iktidar değişikliğinde döneceklerini, yeni patronlarına -iktidar- biat edeceklerini, gazetelerin yine el değiştireceğini daha önce yazmıştım.

Sizin de belirtiğiniz gibi şimdi de 'Erdoğan nasılsa uzak ara kazanacak' teması işliyorlar. Olayın yüzde 55'lik oy oranıyla daha ilk turda biteceğini savunuyorlar. Bunlardan ikisi CNNTÜRK'te yan yana oturmuştu; Faruk Acar ve İhsan Aktaş. Dediğiniz gibi bunlar kendi söylediklerine kendileri de inanmıyor. Zira yaptıkları anketlerin aslını yayınlayamıyorlar. Sadece algı operasyonuna çalışıyorlar. Oran yüzde 55'lerde olsaydı Erdoğan, MHP ve BBP ile ittifak yapar mıydı?

* 'Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz' sözü Uğur Mumcu'ya mal edilse de Konfüçyüs'ündür. Aslı da şöyledir 'Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak gereksiz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir'.

Ahu Özyurt da bunlardan biri olduğu için Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuad Köprülü ve Refik Koraltan'ın CHP'den ayrılıp 7 Ocak 1946'da Demokrat Parti'yi kurduklarını, 14 Mayıs 1950, 2 Mayıs 1954 ve 27 Ekim 1957'de tek başına iktidar olduklarını, 27 Mayıs 1960 ihtilali ile devrildiklerini 'Sizi buraya tıkan güç, böyle istiyor' diye idam sehpasına gönderildiklerini bilir mi?

DP'nin yerine kurulan Adalet Partisi'nin 10 Ekim 1965 ve 12 Ekim 1969 seçimlerinde tek başına iktidar olduğunu, enflasyonun yüzde 5.5, kalkınma hızının yüzde 7 olmasına rağmen, 12 Mart 1971 muhtırası ile devrildiğini bilir mi?

Yardım konusu

* BBP, AKP'nin listesinden gireceği için 2019 başında Hazine yardımı alamaz. MHP ve SP kendi adıyla katılacağından en az yüzde 3 oy alırsa 2019 başında Hazine yardımı alacaktır. MHP yüzde üç alır mı, zor! Bundan ayrı belediye seçimlerinde iki katı, milletvekilliğinde üç katı Hazine yardımı veriliyor."

Yazarın Diğer Yazıları