Bu tutuklama Saadet Partisi'ni ayağa kaldırdı

Bu tutuklama Saadet Partisi'ni ayağa kaldırdı
Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaman, FETÖ suçlamasıyla tutuklandı. Milli Görüş camiası tutuklama kararına tepki gösterdi. Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı üyesi bir grup, Çağlayan'daki adalet sarayı önünde toplandı.

 

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtilen avukat Mustafa Yaman’la ilgili gerekli makamlarla görüşmeler yapıldığı, bilgilendirmeler ve sunulan belgeler doğrultusunda iddia edilen suçun asla yerinde olmadığı ifade edildi. Saadet Partisi kanadından yapılan açıklamada “Bir yanlışlık olduğu ve bu mağduriyetin bir an önce sonlandırılması gerektiği” ifade edildi.

Saadet Partisi il Başkanı Birol Aydın, “İkna olunmasına rağmen hala olması gereken adımların atılmadığını üzülerek müşahede ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Yaman’ın bir avukat olarak İstanbul’da hukuk camiası içerisinde tanınan birisi olduğunu söyleyen Aydın, Yaman’ın hükümet üyeleri tarafından da bilinen bir isim olduğunu ve gençliğinden itibaren sosyal ve siyasi kişiliği ile ön plana çıktığını aktardı. Aydın, “Arkadaşımızın evinden alınma veya avukat olarak adliyeye çağrılma imkanı varken haftada 2 gün geldiği il yönetim kurulu toplantısının ardından alınmasını da ayrıca manidar görmekteyiz” dedi. 
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

İlgili Haberler