Bu ülkede ırkçılığa karşı koyan sadece Türk Milliyetçileridir

Bir salgın gibi yayılıyor... Bulaştığı cahil bünyeleri kırıp geçiren bir mikrop gibi âdeta...
Koca bir ülke ırkçılık hastalığının pençesinde kıvranıyor, can çekişiyor...
Neredeyse Türk Milliyetçilerinin dışındaki bütün siyasi akımların müntesipleri, bu mikrobun etkisi ile Türklüğe nefret kusup, etnik farklılıkları yücelterek hasta bir bünyenin sayıklaması gibi ipe-sapa gelmez, saçma-sapan tespit ve tekliflerde bulunuyorlar.
Bir dostum dün gece Gaziantep AKP milletvekili Ali Şahin’in Twitter hesabında yazdıklarını gösterdi.
Bir köşe yazarının ‘Hepimiz Türk’üz’ sözüne oldukça öfkelenmiş söz konusu milletvekili... Nereden bakarsanız bakın konuyla ilgili her tarafı buram buram cehalet kokan onlarca ‘twit’ ... Fazla yer işgal etmesin diye sadece bir kısmını sizinle paylaşıyorum...
“Hepimiz Türk değil, hepimiz Müslüman’ız.”
“Türk bir millet değildir. Irktır. Millet kavramı farklı ırkları içinde barındıran bir kavramdır.”
“Türk milleti derseniz bunun içine Kürt ve Arap ya da bir başka etnisite girmez”
“Türk tanımlaması yanlış o halde. Kürt’te var bu coğrafyada o halde Kürt milletiyiz de diyebilir miyiz?”
“Türk milleti ismi yanlış bir millet ismidir. İçinde barındırdığı tüm farklılıkları tanımlamadığı için.”
“Türkiye Milleti diyebilirsiniz. Demek istediğimde bu kavram tanımlamasında yanlışlık var. Türk milleti sadece Türkü tanımlar.”
Bunları yazan kişi ‘Uluslararası İlişkiler’ tahsil etmiş... Gördüğüm kadarıyla bu tahsil hayatı, Sayın Milletvekilinin cehaletine katkı yapmaktan öte hiçbir işe yaramamış.
Müslümanlık ve Türklük sanki birbirinin muadili kavramlarmış gibi Türk olamayacağımızı, onun yerine kendimizi Müslüman olarak tanımlamamız lazım geldiğini telkin ediyor beyefendi...
Dahası Türklüğün millet kavramına karşılık gelemeyeceğini buyurduktan sonra Türklükle ilgili olarak ‘ırk’ı kategorisini münasip görüyor. Pehh!.. Çok yaman bir tespit doğrusu!..
Daha birçok saçmalığı art arda yumurtladıktan sonra sosyoloji, antropoloji, etnoloji ve saîr sosyal bilimi felç edip çaresiz bırakacak o can alıcı teklifi yapıyor; ‘Türkiye milleti’ diyebiliriz’!!!
Tebrikler!..
Şimdiye kadar sosyal ilimlerin belli bir disiplin ve mantık dâhilinde tasnif ettiği bütün kavramların ancak bu şekilde ırzına geçilebilirdi. Sayın Milletvekilimiz de maşallah ortaya etkili bir ‘Tecavüzcü Coşkun’ performansı koyarak, bu işi pekâlâ başardı!..
Türk Milliyetçileri yıllardan beri Türk’ün tanımını yaparken ısrar ve inatla Türklüğü; aynı kültür coğrafyasında bulunan, müşterek bir geçmişi, kültürü, dili olan, istikbâlde bir arada yaşama irâdesi gösteren, etnik kökeni her ne olursa olsun ‘ben Türk’üm’ diyenin aynı milletin şerefli bir mensubu sayıldığı bir anlayış olarak tanımladılar.
Fakat gelin görün ki, bugün sözde ırkçılığa karşı çıkılarak Türkiye’de mevcut olan farklı etnik gruplar milletleştirilip milletimiz bölünmek isteniyor.
Siyasi anlamı olan ‘Türkiye’ ismini, yani devlet ismini, millet ismi olarak teklif eden cehalet, bugün maalesef bu ülkeyi yönetiyor. İş sadece siyasilerle kalsa gene iyi... Köşe yazarları, sanatçılar, üniversitelerdeki öğretim üyeleri ve daha aklınıza gelebilecek koca koca sıfatlara sahip geniş bir kesim benzer sözleri tekrar edip duruyor.
Türk Milliyetçileri, bu toprakların, bu milletin bölünmez bütünlüğünün yegâne teminatı, Türk milletini ayrıştıracak ırkçılık marazını etkisiz hâle getirecek biricik siyasi anlayıştır.
Türk Milliyetçileri derhal bu feci durum karşısında vaziyet almalı ve sonu hüsranla bitmesi muhtemel olan bu sürecin önüne geçmelidir. Aksi takdirde hastayı kısa bir süre sonra kaybedeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları