Bu uygulama şarjın %20'sini tüketiyor

Bu uygulama şarjın %20'sini tüketiyor
Android için Facebook uygulaması gelişmeleri almak için sürekli güncelleştirilmeye devam ediyor. Ancak Facebook uygulaması, akıllı telefonlardaki bataryayı en çok sömüren uygulamaların başında yer alıyor.

Geçen yıl da Facebook bunu itiraf etti ve uygulamanın güncellenmiş bir sürümü ile sorunu sınırlayacağını söyledi.

Tech World Zone sitesi Facebook uygulamasının ne kadar pil tükettiğini gözlemlemek için, uygulamayı Nexus 6Püzerinde test etti. Test sonucunda bir hafta boyunca Facebook uygulamasını kaldırılarak telefonun her gün yüzde 20 daha fazla pil ömrü sunduğu görüldü. Ayrıca pil sorununun düzelmesinin yanı sıra, Android telefonun performansının arttığı fark edildi.

Android'in kendi pil istatistikleri her ne kadar Facebook uygulamasını çalıştırmak için kullanılan güç miktarını göstermiyor olsa da, uygulama çevrimdışıyken bile arka planda çalışmaya devam ediyor. Bu Facebookuygulamanın ve bildirimlerinin en hızlı şekilde açılması için yapılıyor.

Facebook’un yayınladığı bir bildiriye göre, uygulamanın yüklü olduğu Android telefonlar ve tabletlerin performans sorunlarını araştırıyor. Ancak bu bildiride pil sorunundan bahsedilmemiş.

Eğer daha uzun pil ömrüne sahip olmak istiyorsanız, Facebook uygulamasını telefonunuzdan silerek, cihazınızın tarayıcısından mobil siteyi açabilirsiniz.