"Bu yapıyı çözmek lazım"

"Bu yapıyı çözmek lazım"
"Bu yapıyı çözmek lazım"

Hazırlayan: Timuçin MERT

Adalet Bakanı Bozdağ Genelkurmay İkinci Başkanı'na soruyor:

"Paşam bir gün önce emir subayı nasıl biri deseydim ne derdiniz?"

Güler Paşa yanıt veriyor:

"Oğlumdan kızımdan daha yakın derdim."

Sonra ekliyor..

"Örgüt talimat verince birden bambaşka biri oldu."

(...) Bir kişi, iki kişi değil ki.. Binlercesi bir talimatla başka kişi oldu.. Türkiye'nin belini büken davalarda başrol oynayan Fethullahçı hâkimleri, savcıları, polisleri saymıyorum..

Onlar yıllardır Türkiye'yi ele geçirmenin, ülkenin altını oymanın peşinde..

Onlar beyin takımı..

Ben, Güler Paşa'nın işaret ettiği karakterlerden bahsediyorum.. Bir talimatla bambaşka biri olanlardan..

***

Dilerim, psikologlar cezaevinde bu insanlarla görüşüyordur..

Dilerim, bilim insanları nasıl yetiştirildiklerini araştırıyordur..

Dilerim, hayatlarının her evresi mercek altına alınıyordur..

***

Bu yapıyı çözmemiz lazım.

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Mehmetçik Katar'ı koruyacak

Katar, Rumlarla işbirliği yapacak

--------

Kıbrıs'ta müzakereler çöktü. Rumlar, Ada sadece "kendilerine aitmiş" gibi doğal-gaz arama çalışmalarına hız verdi.

Peki Rumlar'ın, KKTC'yi yok sayarak, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen yaptığı doğalgaz aramalarındaki işbirlikçilerinden biri kim biliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin "ne olursa olsun yanındayız" diyerek, tüm dünyaya kafa tuttuğu… Başta Suudi Arabistan olmak üzere, AKP'nin geleneksel müttefiklerini uğruna karşısına aldığı Katar…

Katar, Nisan 2017 yılında sessiz sedasız Kıbrıs Rum Yönetimi'yle anlaşma imzaladı. Anlaşma, Erdoğan'ın "kardeşim" dediği Katar Emiri'nin kontrolü altındaki Katar petrol şirketine, Exxon Mobil'le birlikte Kıbrıs Adası'nın güneyindeki 10. parselde doğalgaz arama lisansı veriyor. Katar petrol şirketi ile Exxon Mobil, önümüzdeki yıl içinde doğalgaz arama çalışmalarına başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirilen uluslararası enerji kongresinde, Rumlarla Akdeniz'de gaz arama konusunda işbirliği yapan ülkeleri uyarmış, aynen şöyle demişti:

"Kimi enerji şirketlerinin Rum kesiminin atmakta olduğu sorumsuzca adımların bir parçası olmaları kesinlikle anlayışla karşılanamaz. Adaletin, hakkaniyetin ve uluslararası hukukun gereği, hidrokarbon kaynaklarının adadaki tüm taraflara ait olmasını gerektiriyor. Kıbrıs'taki gelişmelere taraf olan herkesten beklentimiz, bölgedeki yeni gerginliklere yol açabilecek adımlardan kaçınmalarıdır. Aksi takdirde sadece bölgede değil her alanda Türkiye gibi bir dostu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini hatırlatmak isterim."

(...) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti, tüm uyarılarına rağmen Katar'ın Rumlarla işbirliği yapmasına göz yumacak mı? Türkiye'yi hiçe sayıp, Rumlarla işbirliğine giden Katar'ı, Katar Emiri'nin ailesini "korumak ve kollamak" için bu ülkeye Mehmetçik gönderilmeye devam edecek mi?

Zeynep Gürcanlı Sözcü

***

Milli Birlik Günü kaça mal oldu?

--------

 Milli Birlik Günü adı verilen 15 temmuz törenleri müthiş bir devlet prodüksiyonuydu. Her şey düşünülmüştü. Köprüdeki ses düzeni ile neredeyse tüm Boğaz yapılan konuşmaları duyabildi. Işık oyunları da muhteşemdi. Ama belli ki çok pahalıya mal olmuştu. Her yerde kurulan dev platformlar, ses düzenleri, hava çekimleri için kullanılan dronlar, dağıtılan hediyeler acaba neye mal olmuştur?

"Böyle bir gün için yapılan masrafın hesabı mı sorulur?" denilebilir. Elbette bu kadar önemli bir gün için her türlü fedakârlığı yapar bu millet ama iktidar ne yazık ki bunu herkes için değil sadece kendi propagandası için kullanırsa biz de bu soruyu sorarız.

Tabii bir de "garip" ve elbette çok "lüzumsuz" masrafların yapıldığına da tanık olduk. Örneğin Cumhurbaşkanı her uçtuğunda kendisine F-16'lar mı eşlik ediyor?..

İstanbul'da gece yarısına kadar Ankara'da sabaha kadar helikopterler uçtu. Ne işe yarıyordu bunlar? ..

Can Ataklı Korkusuz

***

"Siyasi ayak" meselesi

-------

...AKP politikacı ve yandaşları "siyasi ayak" denince şunu ileri sürüyorlar: AKP son yerel ve genel seçimlerde adaylar arasında büyük ayıklama yaptılar, şu an AKP'de FETÖ'cü politikacı yok.

... Hocaefendi bir deniz feneri gibi yolumuzu aydınlatıyor.." (Arınç), "Fethullah Gülen her zaman tertemiz kalmıştır, onunla iftihar ediyoruz." (Recep Akdağ) gibi, Erdoğan ve Gül (Fethullah Gülen hepimizin hocasıdır, çok değerli bir bilimadamıdır) dahil, tüm AKP ileri gelenlerinin Gülencileri nasıl koruyup kolladıkları, üzerlerine kanat gerdikleri, hayranlıklarını belirttikleri herkesin bilgisi içindedir.

Bu lafların arkası hep doluydu. FETÖ'cülerin devletin her kesimine yerleşmeleri için büyük bir program yürürlükteydi.

(...) Siyasi ayak, AKP döneminde darbe yapabilecek güce nasıl ulaştıklarının soruşturulmasıdır. Belki yakın bir dönem gelir, bu tümüyle soruşturulur. Hiç karşı değilim- AKP öncesine de gidilmelidir!

Kim bilir!

Orhan Bursalı Cumhuriyet

***

Sen kim delikanlılık kim

--------

FETÖ sanığının "küstahlığı" mahkemede tavan yapıyor.

Ve kendisine uyarıda bulunanlara "Delikanlıysanız dışarda hesaplaşalım" diye meydan okuyor!

(...) Arkadaş sana "delikanlılığı" yanlış öğretmişler.

 Senin delikanlılık raconunda "soru çalmak" da mubah, masum insanların üzerine "helikopterden ateş etmek" de mubah! Meclis'i "bombalamakta" mubah, insanların üzerine "tank" sürmekte mubah!

(...) Eğer sen gerçekten "delikanlıysan", başkalarıyla dışarda hesaplaşmadan önce "kendi nefsinle" bir hesaplaşmalısın...

Zeki Ceyhan Milli Gazete