Bu yaz tatil yok

Fransa'daki Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri "ölü sezon" bırakmıyor. Doğrusu, spor tutkunu olarak durumdan memnunum. TRT ve Lig TV'nin paylaşımlı yayınlarını merakla bekliyoruz. Devlet Televizyonu hayli iddialı. Geçmiş yıllardan tecrübesiyle dileriz başarılı olurlar. Tatil dönemindeki en büyük rating unsuru, ölçümlere yansıyacaktır. TRT'nin kemikleşmiş kadrosunun kurum dışından takviyelerle iyi işler yapacağına inanıyoruz. Dileğim yanılmamak.

----

Pek çok kanalda önüne arkasına sıfat eklenip yayınlanan stadyum'un TRT versiyonunun başarılı bir dönemi geride bıraktığını belirtelim. Ersin Düzen'in moderatörlüğündeki her programı ilgiyle takip ettik. Yorumcular da sırtlarından çıkarmadıkları formalarına rağmen objektife yakındılar. Hakan Ünsal'dan Oğuz çetin'e kadar bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

-----

Güney Amerika'daki şampiyoluk mücadelesi ise kapıdaki bir diğer aktivite. Bu işin Türkiye bağlantısını yapan a Spor'u kutluyorum. Tek handikap yayınla uyku saatinin farklı oluşu. Ne diyelim (Gülü seven dikenine katlanır). Meksika'daki Dünya Kupası Finalleri tekrarını yaşamaya şimdiden hazırlandık. Saat kuracağız.

Gerileme dönemi

Lig TV'nin yeni patron yönetimindeki durumu yürekler acısı. Tasarruf gerekçesiyle yapılanlar kaliteyi bozdu. Maaşı yüksek diye Genel Müdür Asistanı Janset'i bile işten çıkardılar. Bu kızın önemini ancak onunla çalışanlar bilir. Deneyimli spikerleri kovanların gerekçesi de yine paraydı. "Ucuz adam politikası" ciklet çiğner gibi maç anlatanları ekranlara sürdü. Kimi, tuttukları takımın amigosu. "Futbol bilgisi sıfır olanlar" cabası. Naklen yayınlar bir başka felaket. Kimi maçlarda adam tanımamasından vazgeçtik, golleri göremiyoruz. Eski  başyönetmen Musa Çözen nerede? Lig TV yönetimi bu yanlışlardan bir an önce dönmeli. Kaliteli kadro dağıtılınca aboneler de kaçıyor. Şimdi  yazacaklarımızı iyi okusunlar. Hatta çerçeveletip yanıbaşlarına assınlar:

"Hükümetin Süper Lig maçlarını TRT'ye açması Lig TV'nin sonunu getirecek karardır. TRT de a Spor'a servise başlayınca tam oldu. Acıklı son eşikte. Bu işe bir an önce dur denilmezse Lig TV iflas bayrağını çekecek"

Okay Karacan'ın partneri 2 kızı ayırmak "Tutkumuz Futbol"u zayıflattı. "Basketbol Dergisi" niçin bitirildi. Murat Murathanoğlu ile Şükran Albayrak'ın üstünü çizmek başka bir hataydı.

 

NTV'nin durumu

 

Konumunu en iyi koruyan NTV Spor. Ercan Taner'den Rıdvan Dilmen'e ve Mehmet Demirkol, Ali Ece ile tüm ekip iyi. Basketboldeki Kaan Kural'ı tek geçiyorum. Son dönemin en başarılısı. Fuat Akdağ'ın ne işyaptığını ise bilmiyorum...

-------

ÖZEL NOT: Mehmet Atalay bugün oğlu Mücahit'i, Zeynep Görücü'yle evlendiriyor. Karadeniz'in yakışıklısı, değerli kardeşim Mehmet'i kutluyorum. Dilerim en kısa zamanda "Dedeler Klubüne" katılır. O, başarılı görevlerin yanı sıra insani değerleriyle de her şeyin iyisine layık.            

Yazarın Diğer Yazıları