Bulamaç Adası çok mu uzakta?..

Türkiye, Yunan işgali altında seçime gidiyor. Ege'de 18 adası ve 1 kayalığı Yunan işgali altında olan Türkiye, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için 24 Haziran'da sandık başına gidecek. Küstah Yunan topraklarımızı sadece işgal etmekle yetinmiyor, en ağır silahları konuşlandırıyor. Her nedense iktidardan bir Allah'ın kulu çıkıp da "Yunanistan bizim için artık uzak bir hedef değil" diyemiyor. İnsan düşünmeden de edemiyor; oy çıkarlarına uygun düşmüyor herhalde!..

Ege'de işgal edilen adalarımız arasında Aydın Bulamaç adası da var. Sınırımıza uzaklığı sadece 5,8 deniz mili... 2 sahil güvenlik botu göndersek Yunan korkudan arkasına bile bakmadan palas pandıras kaçar. 1 günde tek şehit vermeden Yunan ve Bizans bayraklarını indiririz. Gel gelelim bizim buralarda, "apoletleri sökersin sökemezsin" tartışmaları sürerken Yunan Savunma Bakanı Kammenos, komuta kademesi ile birlikte Bulamaç Adası'na sık sık geliyor ve Türkiye'ye meydan okuyor. Hatıra fotoğrafları (!) çektiriyor. O fotoğrafların arkasına fon olarak ağır silahlarını, tanksavar ve uçaksavarlarını koyuyor. Resmi internet sitelerinden tüm dünyaya servis ederek aklı sıra bizimle kafa yapıyor!.. Peki, başta Aydın Bulamaç olmak üzere işgal edilen adalarımızda kamu düzenini sağlamak kimin görevi?.. Yasalarımıza göre, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Komutanlığı...

AKP iktidarı, şımarık Yunan'ın işgal faaliyetlerini seyrederken küstahlıkları ile nam salmış Yunan Savunma Bakanı Kammenos, 8 Nisan Pazar günü, Aydın Bulamaç adasına gerçekleştirdiği ziyaretin fotoğraflarını bakanlığının resmi internet sitesine koydu. Türkiye'ye yine meydan okudu... Alay etti!..

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, YENİÇAĞ'a yaptığı değerlendirmede, "Kammenos hiçbir engelle karşılaşmadan askeri helikopter ile Bulamaç Adası'na geldi. Kammenos'u taşıyan Yunan askeri helikopteri Türk hava sahasını 6 mil ihlal etti. Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis ile birlikte Aydın Bulamaç Adası'nda konuşlu Yunan askeri üssündeki işgalci Yunan askerlerini denetledi" dedi.

Yunan bakanın denetlemesi sırasında,üzerinde uçaksavar makinalı tüfeği ve sis havanları olan zırhlı araçların arka fon olarak kullanıldığına dikkat çeken Ümit Yalım, şunları söyledi;

"Yunanistan, başta Aydın Bulamaç Adası olmak üzere işgal ettiği adalardaki asker sayısını ve ağır silah yığınağını sürekli olarak artırıyor. Kammenos ve Korgeneral Stefanis, işgalci Yunan askerleri ile birlikte Yunan bayrağının altında poz vererek Türkiye'ye ait Aydın Bulamaç Adası'nda egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. Adadaki zırhlı araçların üzerinde bulunan uçaksavar silahları ile araca monteli tanksavar silahı dikkat çekti.

bulamac.jpg

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye ait Aydın Bulamaç  Adası'nda Yunan bayrağı altında işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yaparken, Türkiye'ye meydan okurken, Yunan askeri helikopteri ile Türk hava sahasını 6 mil ihlal ederken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan'a müzik notası bile verilmedi."

FETÖ'ye, PKK'ya kucak açan, hamilik yapan Yunan'a bu tavizler göz göre göre neden veriliyor acaba?.. Kandil'e sınır uzaklığımız 100 kilometre, Bulamaç'a 5,8 deniz mili... Haydi bakalım, anlam verin bu işe!..

Yazarın Diğer Yazıları