Bülent Arınç’tan Buldan’a ambargo

Bülent Arınç’tan Buldan’a ambargo
Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana, bebek katili Öcalan ile müzakere için İmralı’ya gitti. Heyet, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın övgüsüne mazhar olanlardan oluşurken polemiğe girip “Ağzına fermuar çeksin” diyen HDP’li Pervin Buldan kesik yedi!

Buldan’a fermuar ambargosu

Öcalan’la görüşmek üzere İmralı Adası’na giden heyette, Hükümet sözcüsü Arınç için “Ağzına
fermuar çekilsin” diyen HDP’li Pervin Buldan yer almadı.
Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti. HDP’den yapılan açıklamada, “HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Diyarbakır Milletvekili Bağımsız Leyla Zana’dan oluşan heyet, Öcalan’la toplantı yapmak üzere İmralı Adası’na gitti” denildi. İmralı’ya gidenler arasında, önceki heyetlerde yer alan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle yer almadı.

Zana’yı göndermişti
Görüşmede, çözüm süreciyle birlikte Orta Doğu’daki gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. İmralı Heyeti’nde yer alan Leyla Zana, daha önce de Öcalan ile İmralı Adasında biraraya gelmişti. Öcalan, bu görüşmede peşmerge reisi Mesud Barzani’ye yönelik mesajlarını Zana üzerinden göndermişti. Söz konusu görüşme, PKK’ya yapılan “silah bırak çağrısının” ardından gerçekleştirilen ilk görüşme olması nedeniyle de önem taşıyor. Pervin Buldan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a söylediği sözler yüzünden kesik yedi ve İmralı’ya giden heyette yer almadı.

Ortak açıklama
Dolmabahçe’de hükümet ve HDP’nin çözüm sürecine ilişkin ortak açıklama yapması bir anda akıllara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın daha önce söylediği  “HDP ile ortak açıklama söz konusu değil” sözlerini getirdi. HDP lideri Demirtaş’ın çözüm sürecine yönelik açıklamaları nedeniyle istifaya davet ettiği Arınç, 2013 yılında yaptığı  bir konuşmada kendisini “Ben de sadece bakan değilim; benim aynı zamanda bir özgül ağırlığım var ve bu özgül ağırlığım başkalarından farklıdır” diye tanımlamıştı. Arınç, daha önce de Leyla Zana, Selim Sadak ve Ahmet Türk’e övgüler yağdırmıştı.

Arınç için ne demişti
Arınç’ın açıklamalarının ardından Pervin Buldan da, “Eğer AKP,  ya da Başbakan sürecin ilerlemesini istiyorsa Bülent Arınç’ın ağzına bir fermuar takmalıdır. Bülent Arınç konuştukça AKP batıyor, Bülent Arınç konuştukça süreç tehlikeye giriyor, bunu böyle bilmeleri lazım” ifadelerini kullanmıştı. Daha önce Hükümet ve HDP ile hükümet kanadı arasında devam eden çözüm sürecinin akıbetine ilişkin olarak hükümet yetkilileri ve HDP’nin İmralı heyeti ortak bir basın toplantısı düzenlemişti. Ortak açıklama yapılacağını kişisel Twitter hesabından duyuran HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan’ın tweetinde “Bu arada Bülent Arınç Bey’e selamlar” yazması dikkat çekmişti.