Bülent Tezcan'dan kurultay açıklaması

Bülent Tezcan'dan kurultay açıklaması
CHP'deki kurultay talebiyle ilgili açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Olağanüstü kurultay süreci partinin iç işidir. İmzalar getirilirse tüzüğe göre gereken yapılacaktır. Delegelere baskı yoktur" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda olağanüstü kurultay taleplerinin masaya yatırıldığı öğrenildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan  “Olağanüstü kurultay süreci partinin iç işidir. İmzalar getirilirse tüzüğe göre gereken yapılacaktır. Delegelere baskı yoktur. Mevcut ortamda baskı iddiasını ortaya atacak bir durum da yoktur. ” dedi.

YARGITAY’IN ENİS BERBEROĞLU KARARINA TEPKİ

Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü “Bir saray rejimi kararnamelerle kuruluyor. Hukukun olmadığı , kuvvetler ayrılığının olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Türkiye’de hiç kimse kendini güvende hissetmiyor. Bunu en son Yargıtay’ın Enis Berberoğlu kararında gördük. Hiçbir hukukçu böyle bir kararın altına imza atmaz, atamaz. Karar anayasayı yoksayan hukuku yoksayan bir karardır. Diktatörlükle karşı karşıyayız. Cesaretli hakimlerin tamamen tükendiğini düşünmüyoruz. Yasama organına konulan bu ipoteğin çözülmesini bekliyoruz. Türkiye 2 yıldır OHAL’le karşı karşıyaydı. OHAL şartlarında bir referandum ve bir seçim yapıldı. Gayrimeşru bir seçim sonucunda Türkiye böyle bir hale geldi. Türkiye sürekli OHAL rejimi haline sokuluyor. Geçtiğimiz hafta adalet komisyonundan geçirilen Terörle mücadele adı altında geçen yasa teklifi açıkça anayasaya aykırıdır. Anayasada gözaltı süreleri bir üst sınıra bağlanmışken bu süreyi 12 güne çıkaran bir düzenlemeye çıkan bir düzenlemeyle karşı karşıyayız. 81 ilde valilere deli dumrul yaratma düzeni kuruluyor. TMSF’ye şirketlere kayyım atama yetkisi geliyor. Türkiye’ye bu şekilde sermaye gelmesi mümkün değildir. Bu vatanda yaşayan millet bu düzeni haketmiyor.”

“PARASI OLAN TEZKERE OLMAYAN ASKERE”

Bedelli askerlik tartışmaları ile ilgili de konuşan Tezcan “Bedelli askerlik şartlarını taşımış ama parası yok ne olacak? Parası olan tezkere parası olmayan askere. Parası olmayan o özellikleri taşıyorsa para ödemeden bu haktan yararlanmaları gerekir. Soruna köklü çözüm bulmak zorundayız.” diye konuştu.

İlgili Haberler