Bunlara millî formayı vermeyin

Araya Pazar yazım girince, bazı konular bugüne kaldı. Başakşehir-Sivas maçını izlerken şaşırmadığımı itiraf etmeliyim. Arda Turan kendisinden bekleneni yaptı. Bu çocuğun düzeleceğine inanmıyordum. Yanılmamışım. Faul bayrağı kaldırmayan yardımcı hakeme saldırısı inanılır gibi değildi. Bir ara kokartı sökmeye çalıştı. Hırsını alamadı, orta hakeme de saldırdı.

Arda ne yapmak istiyor çözeniniz var mı? Barcelona'yı bıktırıp bonservisini bedavaya getirme peşinde mi? Sezonu erken kapattı ve böylece yapamadığı balayı tatiline şimdiden çıkabilir. Verilecek ceza gelecek sezona da sarkacaktır.

Acun Ilıcalı'nın "Göz6" programıyla şöhreti yakalayan Bayrampaşalı Erdi Ünver'in bazı huylarının hemşehrisi Arda'ya bulaştığı kesin. En başta saldırganlıkları.

Onu yetiştiren "babam" dediği Fatih Terim'le kapışması yetmedi. "Ağabey" olarak sıfatlandırdığı Bilal Meşe'nin gırtlağına sarıldı. Üstelik sin-kaflarla. Arda Turan her geçen gün daha kötüye gidiyor. Kendine çekidüzen vermesi için zamanı kalmadı. Ümitsiz vaka.

Ekürisi

Bir gün sonra da, aynı görüntüler Trabzon'daydı. Bu defa sahne alan Burak Yılmaz'dı. Neden sorusunun cevabını ararken, benzeşen gerekçelere rastladım. Burak, Trabzon'da mutlu değil. Haklı protestolara tahammül edemiyor. Geleneksel olarak kaçmanın alt yapısını hazırlıyor. Merak edenler, kulüpten kulübe gidiş maceralarını incelesinler. Aile ve özel hayatına ise girmek istemiyorum.

Ola ki Beşiktaş onu almaya kalkmasın. Kadrosundaki problemli futbolculara bir yenisini daha eklemiş olur. Böylesi bir durumda baş sorumlu Fikret Orman'dır. Millî takım yetkililerini de uyarmak istiyorum; Arda ve Burak'a ay-yıldızlı formayı artık düşünmesinler. Bunlardan gelecek hayır Allah'tan gelsin.

...

ÖZEL NOT: Bir konuyu daha dillendireceğim. Beşiktaş'tan puan kopardığı zaman gözlerinin içi parlayan Samet Aybaba'ya değineceğim. Takımı Sivas'ın son dakikada Başakşehir'den puan kopardığı an donup kalması ilginçti. Adeta perişan oldu. Peki, neden? Acaba Abdullah Avcı'nın yerine mi hazırlanıyor? Malum, Avcı'nın ismi Beşiktaş'la fazlaca konuşulur hale geldi. Bu olasılığı yabana atmayın...

***

Cevaplar

Ayla filminin yönetmeni Can Ulkay aramış. Bir türlü iletişim kuramadık. Yeni çalışmasıyla ilgili soracaklarını tahmin edebiliyorum. Konuyla ilgili tüm bilgim, yazdığım kadar. Ancak tamamı doğru. Avustralya Büyükelçiliği Basın Müşavirliği ile temas kurabilir. Varsa daha fazla bilgiyi alabilir. Örneğin "İki kahramanın mezarlarına nasıl gidileceği" konusunda. Ulkay'a şimdiden başarılar diliyorum.

Bu arada, iki kahramanla ilgili pek çok mesaj aldığımı belirtmeliyim. Bunlara anıt mezar yapılması için Devletin her kademesine başvuranları görmek sevindirici.

...

AKADEMİK SOYKIRIM: KHK'larla mesleklerinden atılanlarla ilgili yazı yazmaktan kaçınıyorum. Bunların arasında "takipsizlik kararı" alanların feryatları canımı acıtıyor. Aklansalar da hâlâ sabıkalı muamelesi görüyorlar. İş yok, aş yok açlığa mahkûm edildiler. KHL'larla mahkûm edilip aklananları kurtarmak benim de dileklerim arasında. Yoksa "FETÖ'nün canı cehenneme".

...

ÖNEMLİ SEMPOZYUM: "Müzik'te; Stratejik Yaklaşımlar Uluslararası Sempozyumu" Çarşamba günü başlıyor. İTÜ Maçka tesislerindeki toplantılarda "Eğitim, Kurumlar, Kültür Politikaları, Yayıncılık, Terminoloji"nin ele alınacağı buluşma 12 Mayıs'a kadar devam edecek. Her zamanki gibi organizasyonun başında MÜZDAK ve başkanı Dr. Öğretim Üyesi Göktan Ay var. Ayrıca Ay'ın şahsında 25. İstanbul Türk Müziği Festivali'ni kutluyorum.

...

11 ANTİKA OTOMOBİL: İbrahim Ormancı'nın tespitlerine göre Devlet Bahçeli'nin antika otomobillerinin sayısı 11'e çıktı. Ne diyelim, yakışır... Ormancı'nın ilginç tespitlerinden birini de buraya almak istiyorum:

"Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi sebebiyle Yalova'da 18 yaşındaki lise öğrencisi Furkan Geçer ve 19 yaşındaki Hazal Demirkaya milletvekili adayı. Oldu olacak, bunlar KPSS ile belirlensin. Böylece seçim gerginliğinden eser kalmaz."

...

ÖNEMLİ NOTLAR: Bu aralar ekranlara bir şeyler oldu. HaberTÜRK'te Enine Boyuna'yı izliyorum. Buse Biçer'in söylediklerine bakın; "CHP'deki gençleşme Deniz Baykal'la mı olacak?" Bu nasıl saygısızlık? Gençleşme, yaşla mı, yoksa zihniyetle mi oluşur?

...

NTV'de TARİHİ YERLERDE HAVA DURUMU'nu izliyoruz. Buradan bir örnek; "Mardin Balıklıgöl"de... El insaf?

Yazarın Diğer Yazıları