Kara Kartal kanat açtı Fener’e selam yolladı

Kara Kartal kanat açtı Fener’e selam yolladı
Kara Kartal kanat açtı Fener’e selam yolladı

Ünlü bir çocuk klasiği vardır: “Lak Lak” Bu kitapta bir leyleğin başından geçenler anlatılır, ders verilir! Küçük bi

Ünlü bir çocuk klasiği vardır: “Lak Lak” Bu kitapta bir leyleğin başından geçenler anlatılır, ders verilir! Küçük bir leylek, henüz tam anlamıyla uçmayı bile öğrenmeden uzun bir göç yaşar... Tecrübesiz olduğu için dünyası şaşar! Sıcak diyarlara göçen leylekler, gökyüzünün kralı “Kartal” ile karşılaşır. Kuş sürüleri arasında büyük bir savaş yaşanır. Leylekler sonuna kadar çarpışır, ama rakip güçlüdür. Leylek sürüsü tek tek dökülür, hepsi elinden geleni yapmıştır, ama imkanları sınırlıdır. Savaş sonunda küçük leylek ailesini kaybetmiş yapayalnız kalmıştır. İşte Süper Lig’de düşüş yaşasa da eksikleri bulunsa da Kartal her zaman Kartal’dır. Sağı solu belli olmaz... Zirvelerde yuva kurar, yükseklerde uçar, rakiplerine korku salar... Konyaspor da Kartal’a karşı elinden geleni yapacaktır. Ama 90 dakikalık düellonun zor geçeceği muhakkaktır. Kasımpaşa Stadı’nda ceza nedeniyle tribünde sadece kadınlar ve çocuklar var. Yani siyah-beyaz çok az. 4 maçlık cezayı aldıranlar Beşiktaşlı olamaz. Kartal’da teknik direktör Bilic’in derbi öncesi kesin talimatı: “Vur, kır, parçala bu maçı kazan.” Yeşil-beyazlıların çalıştırıcısı Uğur Tütüneker’den slogan: “Yürü Konyalım yürü. Bugün puan alma günü...”  26’da Kartal, ok gibi atağa kalktı, Fernandes, Gökhan Töre’yi kaçırdı, bu futbolcunun ortasında Olcay Şahan topa çok güzel çaktı: 1-0. 31’de Gökhan Töre topu kafayla ortaya bıraktı, Almeida meşin yuvarlağı filelere yolladı, fark 2’ye çıktı, Kartal kanatlandı: 2-0. 41’de Oğuzhan topla buluştu, yaklaşık 20-25 metreden enfes vurdu, Beşiktaş coşmuştu: 3-0. İkinci yarının başında sahnede bambaşka bir Konya vardı. 49’da kornerden gelen topu Erdinç kafayla ortaya çıkardı, Selim Ay, kafayla farkı bire indirdi: 3-1. 87’de stat ışıkları sönünce oyuna 5 dakika ara verildi. Uzatmalarda Konyaspor’da Gekas’ın şutu direkten döndü. Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrıldı. F.Bahçe maçı öncesi moral buldu.

 

Fernandes bastırdı, oynadı

* Beşiktaş’ta sakatlığı geçen Manuel Fernandes oynamak için ısrar edince ilk 11’de forma giydi. Bilic, son yapılan Kayserispor maçında kırmızı kart görüp, cezalı duruma düşen Motta’nın yerine de savunmanın solunda Atiba Hutchinson’ı görevlendirdi.
* İlk golü atan Olcay Şahan yönetici Ahmet Kavalcı’dan bir takım elbise kazandı. Parmağından sakatlanan milli futbolcu bandajla oyuna devam etti.
* Beşiktaş’ın Galatasaray derbisinde aldığı ceza nedeniyle, Torku Konyaspor maçını sadece kadın ve çocuk taraftarlar izledi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nın kapalı tribününde yer alan 3 bine yakın taraftar, maç öncesi ve sırasında takımlarına destek verdi. Bu arada, az sayıda Torku Konyasporlu kadın ve çocuk taraftarlar da kendilerine ayrılan kale arkası tribünde yer aldı.
n Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt’ü Nevzat Demir Tesisleri’nde ağırladı. Ziyarette, siyah-beyazlıların yeni stattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Umut Güner, futbol genel direktörü Önder Özen, teknik direktör Slaven Bilic ve idari direktör Semih Usta da yer aldı.
n Maçı Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın yardımcısı İsmail Kartal da izledi ve sık sık not tuttu.