“Bunların hepsi uydurma şeyler”

“Bunların hepsi uydurma şeyler”
TBMM’nin yeni dönemi için yapılan resepsiyona katılan Erdoğan, resepsiyonda Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD tarafından çevrelenmediğini açıkladı.

“Bunların hepsi uydurma şeyler”

Erdoğan, “Bunların hepsi uydurma şeyler. Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi’ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti’nin atacağı adım, tavır bellidir” dedi.                      

TBMM’nin yeni dönemi için yapılan resepsiyona Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan birlikte katıldı. Resepsiyonda açıklamalarda bulunan Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddialarına ilişkin, “Bunların hepsi uydurma şeyler. Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi’ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti’nin atacağı adım, tavır bellidir” dedi. Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın  yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şunları kaydetti: “Süleyman Şah Türbesi’nde görev yapan 36 bordo berelinin tahliyesi için Genelkurmay Başkanlığı ve MSB olarak son bir yıl içerisinde herhangi bir girişimde bulundunuz mu? Süleyman Şah Türbesi’nde görevli olup da IŞİD tarafından herhangi bir şekilde rehin alınmış Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) veya Türkiye Cumhuriyeti Devleti görevlisi var mıdır, varsa bu olay ne zaman yaşanmıştır, bu konuda hangi girişimlerde bulundunuz? 
Ne karar alındı?
IŞİD’in gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemlerin giderek attığı son 4 aylık dönemde Süleyman Şah Türbesi’ndeki TSK personelinin geri çekilmesi için Genelkurmay Başkanlığı veya siz herhangi bir şekilde Bakanlar Kurulu’ndan, Başbakan’dan talepte bulundunuz mu? Bu talebi kim ne zaman yaptı, alınan karar ne oldu? Birçok kez yapılan bu talebin hükümet tarafından reddedildiği bilgisi doğru mudur? Süleyman Şah Türbesi’nde, aynen Musul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştiği gibi yaşanabilecek bir olumsuz durumda karşılık vermeden teslim olmaları için TSK personeline verilmiş bir emriniz var mıdır? IŞİD’in, Süleyman Şah Türbesi’ndeki TSK personelini de aynen Musul’daki gibi rehin almaması için her türlü önlem alındı mı? Bu süreçte Süleyman Şah Türbesi’ndeki askeri personel sayımızın 86’ya çıkarılarak takviye edildiği bilgisi doğru mudur?”