Bunların yararı yok; zararı çok!

Bir futbolcu neden transfer edilir? Takıma yararı olsun, eksik duyulan mevkii doldursun diye.

Ama söz konusu Trabzonspor olduğunda işin şekli, şemali, amacı tamamen başkadır. Nedir? Tamamen yüksek meblağlı transfer yapıp, menajerlik veya başka hesaplar adı altında birilerinin kesesine havadan para doldurmaktır. Görünen tablo, gelinen nokta içinde bunun tek doğru tarif budur. Örnek vermeye kalkarsak, hiç Mbia, Ndoye, Constant falan diyerek birkaç isim saymaya gerek yok. Gidenler, gelenler, hatta halâ bu kadronun içinde “kullanılacak futbolcu” diye tutulanlarda dahil olmak üzere.

* * * 

O ki “kadroda tutulanlar” dan söz ettik, bırakın onlardan yararlanmayı, adamların varlığı bile başlı başına zarar. Sadece parasal açıdan değil, her bakımdan.

İşte son örneği de Douglas. Son çalışmada, resmi maçlarda rakibine yapmadığını, daha doğrusu yapamadığını Trabzonspor’un büyük umutlarla ve çokca paralarla transfer ettiği Muhammed Demir’e arkadan adeta kasti bir görüntü içinde sert müdahale ile gerçekleştirdi. Hem de ortada fol yok, yumurta yok iken.

Adamlar sanki her bakımdan Trabzon’un elde kalan (o da oldukça hırpalanmış bir vaziyette) tek doğru dürüst markası Trabzonspor’u çökertmek için dış güçler tarafından görevlendirilmişler.

* * *

O zaman gelinen nokta itibari ile bu kadar sıkıntıyı, endişeyi, hatta korkuyu yaşarken bir de silahını kullanmasını bile beceremeyen bu paralı askerleri ne pahasına olursa olsun Trabzonspor yönetimi derhal def etmelidir. Yoksa, bunlar Trabzonspor’u Süper Lig’den PTT Birinci Lige def etmek için ellerinden geleni artlarına koymayacaklardır.

Tarihin sayfalarında yok  milletler ile kuruluşların da daha çok içerisindeki yanlışlardan ya da ihanetler yüzünden yok olup gittiğinin o kadar çok kaydı vardır ki. Allah göstermesin, bu kafa ve bu mantıkla Trabzon yönetimi ve camiası yola devam ederse, belki yok olmaz ama hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya kalabilir.

Bunun için herkesin ortak dileği olan işleri güçleri para olan bu asalak sürüsünden acilen kurtulmak lazımdır.

Bunları bu kulübün içine sokanlar için de “Allah belalarını versin” diyerek!

Yazarın Diğer Yazıları