Trabzon Antep’te fırtınaya tutuldu

Trabzon Antep’te fırtınaya tutuldu
Trabzon Antep’te fırtınaya tutuldu

Bordo-mavililer, Gaziantep deplasmanında yıkıldı. Fırtına, Cenk’in 5 ve 31’deki golleriyle iki farklı geriye düştü.

Bordo-mavililer, Gaziantep deplasmanında yıkıldı. Fırtına, Cenk’in 5 ve 31’deki golleriyle iki farklı geriye düştü. 57’de tartışmalı penaltıda Malouda farkı bire indirdi. 64’te Traore, aradaki farkı tekrar ikiye çıkardı. 67’de sahne alan Emre skoru belirledi. İki takımın da birer şutu direkten döndü

 

Zorlu maç öncesinde resmimizi çizelim... Süper Lig’de son iki haftada “6 patlar Fırtına” Bordo-mavililer, sahasında Eskişehir ve Erciyes’i geçti, 6 puanı hanesine yazdı. Trabzon, bu sezon Avni Aker’de hiçbir resmi maçta yıkılmadı. Ancak Karadeniz Fırtınası, Türkiye’de oynanan 7 deplasman maçının ise sadece 1’ini kazandı, 5’inde sahadan mağlup ayrıldı. Rakip Kamil Ocak’ta Gaziantep. Şampiyonluk istiyorsan kazanmalısın hep. Sergen Yalçın yönetimindeki kırmızı-siyahlıların 2 maçta topladığı 6 puan olay. Çünkü Süper Lig’de artık kalmadı kolay! Anteplilerin dillerindeki türkü: “Ta ezelden taşkındır, sellerin Antep senin. Aşıkları müjdeler, yellerin Antep senin...” İki takımın da hedefi üçte üç; fakat puan aslanın ağzında, kapmak güç. Madalyonun diğer yüzü; Trabzon’un gülen yüzü... Avrupa Ligi’nin rengi bordo-mavi. Trabzonspor, uluslararası arenada son 13 maçı kaybetmedi. Gruptan çıkmayı garantiledi, gözünü perşembe günü Roma’da oynanacak Lazio maçına dikti. Avrupa’daki 5 deplasmanı da kazanan Karadeniz ekibinin söylediği şarkı: “Deliyim gözü kara deliyim. Yakarım Roma’yı da yakarım ben. Bulurum seni yine bulurum. Olurum grupta lider olurum. Yaparım bilirsin...”

 


Gol yağmuru

Gelelim 90 dakikalık aksiyon filmine... 5’te Bekir Ozan, Mustafa’yı geçti, vuruşunda top kaleci Onur’dan sekti, dönen topta Cenk, kaleye füzeyi gönderdi, ev sahibi ekip öne geçti: 1-0. Cenk, 16’da enfes vurdu, meşin yuvarlak direkten döndü. Traore 31’de, Cenk’i gördü, Cenk çok güzel vurdu, farkı ikiye çıkardı: 2-0. 57’de Binya-Olcan mücadelesinde hakem “penaltı” dedi, atışı kullanan Malouda farkı bire indirdi: 2-1. 60’da Bosingwa ortaladı. Malouda kafayı çaktı. Top çataldan döndü. 64’te Medunjanin korneri kullandı. Traore kafayı çaktı. Onur, topu çıkaramadı: 3-1. Henrique, 67’de topu çok güzel indirdi. Emre ağları salladı: 3-2. 90+4’te Traore mutlak golü kaçırdı. Böylelikle Gaziantepspor’a 3-2 kaybeden Trabzonspor, bir deplasman maçından daha yenik ayrıldı. Sergen Yalçın yönetimindeki kırmızı-siyahlılar üçte üç yaptı.

 

Sergen’den büyük başarı

* Gaziantepspor, Sergen Yalçın yönetiminde adeta destan yazıyor... İlk defa bir Süper Lig takımı çalıştıran kırmızı-siyahlıların teknik direktörü, takımın başında sahaya çıktığı 3 karşılaşmadan da zaferle ayrıldı. Gaziantepspor, ilk 11 haftada 8 puan toplarken, Yalçın’ın görev aldığı son üç haftada ise 9 puan birden alarak çok büyük bir başarıya imza attı. Yalçın, “Oyuncularımı kutluyorum. Önemli bir galibiyet aldık. Zamanla çok daha iyi olacağız. Güzel günler bizi bekliyor. Hakemin verdiği penaltı kararı çok ağırdı. Sonuca etki etseydi, bunun hesabını kim verecekti?” dedi.
* Trabzonspor ise üst üste üçüncü deplasmanında da 3-2 mağlup olurken, 23 puanda kaldı ve lider Fenerbahçe’nin 12 puan gerisine düştü.
* Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise maçın genelindeki performansla mağlup olduklarını söyledi. Akçay, “Deplasmanda gereken konsantrasyonu sağlayamıyoruz. 3. golü bir anlık dalgınlık sonucu yedik. Bu bize pahalıya patladı. Çok kötü bir müsabaka oynamadık, ancak neticede kaybettik. Lazio maçı büyük önem taşıyor. Avrupa’da her şey bambaşka oluyor. Maçlara daha farklı çıkıyoruz. Grubu lider bitirmek bizim açımızdan çok iyi olacak” dedi.
* Gaziantepspor’da Traore, Serdar Özbayraktar ve Cenk Tosun maç sonunda açıklamalarda bulundu. Her üç oyuncu da “Sergen Hoca bize çok şey kattı. Galibiyet serimiz devam edecek. Bize destek olan herkese teşekkürler” dediler. Son saniyedeki golü kaçıran Traore, pas vermediği için özür diledi.