Ruslar bu şehri yok etti

Ruslar bu şehri yok etti
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu 7. gününde devam ediyor... Kiev'in göbeğindeki renkli dünya yerini silah seslerine patlamalara bıraktı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu 7. gününde devam ediyor... İşgal harekatında havadan ve karadan düzenlenen saldırılarda Ukrayna''da dehşet saçan Rusya, her ne kadar sadece askeri hedefleri vuracağını duyurduysa da, sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Rusya ülkenin hemen her yerinde saldırılarını sürdürürken savaşın en sert geçtiği yerlerden biri de başkent Kiev oldu.

Saldırılar sonrası Kiev''in modern görünümü yerini harabeye bıraktı.

SAVAŞ ÖNCESİ KİEV: CONFORT TOWN

Kiev''in lego görünümlü bu semtini daha önce görmüş müydünüz? Comfort Town adlı bu bölge eski Sovyet binalarının gökkuşağı renklerine boyanması ile oluşturulmuş bir projenin ürünüydü. 

Ukrayna’nın geleneksel konut tipolojisine zıt şekilde tasarlanan Comfort Town; blok geliştirme ilkesine dayanan ilk konut projesiydi. Dikkatle konumlandırılmış apartman yerleşimleri, yaya odaklı yollar ve avlularla oluşturulan bu proje, Ukrayna’nın konfor standardı haline getirilmişti.

Şimdi bu sokaklarda ölüm kol geziyor...