Eğitim uçağı zorunlu iniş yaptı

Eğitim uçağı zorunlu iniş yaptı
ISPARTA Süleyman Demirel Havalimanı'ndan kalkan eğitim uçağı Burdur Gölü kenarındaki plaja zorunlu iniş yaptı. Öğretmen pilot ve öğrencisi, yara almadan kurtuldu.

Erah Uçuş Okulu'na ait 'TC- ERF' kuyruk numaralı eğitim uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı'ndan saat 12.30 sıralarında havalandı. İçerisinde öğretmen pilot ve öğrencinin bulunduğu eğitim uçağı, 15 dakika sonra Burdur Gölü kenarındaki Şeker Plajı zorunlu iniş yaptı. Uçağın göl kenarındaki kumsala düştüğü ihbarı üzerine olay yerine ambulanslar gönderildi. Uçaktaki öğretmen pilot ve öğrenci, ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ZORUNLU İNİŞ

Erah Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Caboğlu, "Uçağımızı mecburi iniş eğitimi kapsamında, Burdur sınırlarına iniş yapmıştır. Uçağın kendisinde, pilot ve öğreticimizde bir sorun yok. Tamamen eğitim amaçlı bir iniş gerçekleştirilmiştir" dedi.

Süleyman Demirel Havalimanı Başmüdürü İlhan Demir de, "Mecburi iniş eğitimi kapsamında uçak Burdur sınırlarında rüzgarın da etkisiyle zorunlu iniş yaptı. Düşme olarak algılanması doğru değil. Uçakta hasar yok, pilot ve öğrencinin yaralanması söz konusu olmadığı gibi sağlıkları yerinde" diye konuştu.