Büro Memur-Sen SGK’lılar için alanlara inecek

Büro Memur-Sen SGK’lılar için alanlara inecek
Genel Başkan Uğur Ünalan, SGK’da görev yapan kamu görevlilerinin sınav mağduriyeti giderilmediği takdirde, haklarını aramak için meydanlara ineceklerini ifade etti

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’a, Görevde Yükselme Sınavının iptal kararından duydukları rahatsızlıkları dile getiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, kurumda görev yapan kamu görevlilerinin mağduriyeti giderilmediği takdirde, haklarını aramak için meydanlara ineceklerini ifade etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan ve beraberindeki heyet, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile makamında görüştü. Görüşmede, kurum çalışanlarının girdiği görevde yükselme sınavının iptal kararından duydukları rahatsızlıkları dile getiren Ünalan, şunları kaydetti:

BES’in davası 
“Danıştay İkinci Dairesi, Büro Emekçileri Sendikası tarafından biyologlarla ilgili açılan bir dava ve başarı puanlarındaki yeni düzenlemeleri gerekçe göstererek Görevde Yükselme Sınavıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Büro Memur-Sen olarak, iptale konu olan gerekçeyi incelediğimizde; davanın, biyolog unvanlı kadroda bulunanların müdür kadroları için sayılan unvanlar arasında yer almaması aleyhine açıldığı ve kazanıldığı anlaşılmaktadır. Mahkeme kararına göre, kurum yönetmeliğinde değişiklik yapılarak biyolog unvanlı kadroda çalışanların müdür kadroları için sayılan unvanlar arasına konulması yeterli görülmektedir. Bu davanın, sınavın sıhhatini etkilediği iddiası yersiz görülmektedir.” Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının sorunlarını tek tek not alan Başkan İlhan ise, “Büro Emekçileri Sendikası’nın açmış olduğu davalardan dolayı sınavın iptali söz konusudur. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı olarak, Görevde Yükselme Sınavında başarılı olan personelimizin mağduriyetinin minumum seviye indirilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız” açıklamasında bulundu.