Bursa liderliği Kocaeli'den devraldı

Bursa liderliği Kocaeli'den devraldı
Türkiye'nin en önemli sanayi merkezleri arasında yer alan Bursa, otomotiv üretiminde liderliği Kocaeli'nden geri aldı.

Bursa liderliği Kocaeli'den devraldı

Türkiye''nin en önemli iki sanayi merkezi Bursa ve Kocaeli arasındaki kıyasıya üretim rekabeti devam ediyor. Yarışta son olarak Nisan verilerinde önemli bir sıçrayış gerçekleştiren Bursa, liderlik koltuğunu yeniden devraldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, otomotiv endüstrisi, bu yılın nisan ayında 2 milyar 466 milyon dolarlık ihracatla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör olmaya devam etti.

Bu yılın nisan ayında geçen yılın nisan ayına kıyasla en fazla ihracat artışı da yüzde 313,5 ile otomotiv sektöründe gerçekleşti.

AA muhabirinin TİM verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye''nin en önemli otomotiv üretim üslerinde biri olan Bursa nisan ayında liderliği Kocaeli''nden geri aldı.

İSTANBUL DA ÇIKIŞ YAPTI 

Verilere göre, Bursa, 667 milyon 453 bin dolarla nisanda en fazla otomotiv dış satımı yapan il oldu.

Otomotiv ihracatında İstanbul bu yılın nisan ayında önceki aylara göre çıkış yaparak 575 milyon 341 bin dolarla ikinci sırada yer aldı. Otomotivin önemli kentlerinden Sakarya, 408 milyon 574 bin dolar ihracat yaparak listenin üçüncü sırasında konumlandı.

Bursa ile rekabet içinde olan Kocaeli ise geçen ay 403 milyon 83 bin dolarla dördüncü ve başkent Ankara''da 105 milyon 227 bin dolarla en fazla dış satım yapan beşinci il oldu.