Bursa MHP'den Genel Merkez'i kızdıracak açıklama

Bursa MHP'den Genel Merkez'i kızdıracak açıklama
MHP Bursa'nın seçilmiş İl Başkanı Yüksel Yılmaz kurultayla ilgili basın açıklaması yaptı. Genel Merkez'in tavrını eleştiren Yüksel "Biz istiyoruz ki, bu sürecin mağlubu olmasın kazanan ülkücü irade ve ülkemiz insanı olsun" dedi.

En güçlü teşkilatlardan biri olarak bilinen Bursa il ve 3 merkez ilçe teşkilatı görevden alınmıştı. Bursa'da seçilmiş son İl Başkanı olan Yüksel "19 Haziran'da kurultayımızı yapmak için Ankara'da olacağız" konulu basın açıklamasında "Değişimden yana tavır almış Bursa üst kurul delegeleri, partililerimiz ve gönüldaşlarımızla 19 Haziran’da Ankara’da olup kurultayımıza katılacağız" dedi.

Yüksel'in basın açıklaması şu şekilde:

19 HAZİRAN’DA ANKARADA’YIZ

Yargıtay 18. Hukuk dairesinin 24 Mayıs’taki kararıyla Ankara 12. Sulh hukuk mahkemesinin kararını onaylamıştır. Böylece MHP’de yapılması planlanan Olağanüstü kurultayın önünde hiçbir engel kalmamıştır. Ulusal basında her ne kadar kaos, kargaşa havaları estirilse de bizce her şey nettir. Yargıtay’ca onanan 12. Sulh Hukuk mahkemesinin, “MHP genel merkezince yok hükmünde sayılan 548 üst kurul delegesinin haklı ve meşru kongre talebi ile kongre yapılabilmesi için mahkemelerce oluşturulan “Çağrı Heyeti”nin görevlendirilmesi ile her şey netleşmiştir. Bu onama kararıyla toplanan Çağrı Heyetinin 19 Haziran’da “Ankara Büyük Anadolu Otelinde” kongre yapılmasına ilişkin açıklamasıyla “Ülkücü İradenin” taleplerinin görüşüleceği ve yine MHP’yi Türk Milletinin umudu yapacak kararların alınacağı bir kurultay gerçekleştirilecektir. Bu anlamda daha önce değişimden yana tavır almış Bursa üst kurul delegeleri, partililerimiz ve gönüldaşlarımızla 19 Haziran’da Ankara’da olup kurultayımıza katılacağız.

ÜLKÜCÜ İRADENİN KARARI HUKUKEN TASDİK EDİLMİŞTİR

Hukukun, vicdanın ve şu ana kadar hayat bulan ülkücü iradenin 19 Haziran’da yapılacak tüzük kurultayı meşrudur. 19 Haziran tarihi üst kurul delegelerinin meşru talepleri ve imzaları neticesinde yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı üst mahkeme olan yargıtayın da onayı ile ortaya çıkmış bir tarihtir.

Bu tarihi itibarsızlaştırmaya ve yok saymaya yönelik gayretler ancak kongre kaçkınlığı anlamına gelir. Milliyetçi Hareket Partisindeki kurultay ve değişim talebi bir parti içi mesele olma konusunu aşmış Türkiye’nin devleti ve milleti ile bekasını ilgilendirecek kritik bir hal almıştır.

MEYDANLARIN SESİNE KULAK VERİN!

Türk milletinin salonlar, sokaklar ve meydanlarda ortaya koyduğu çok açık bir talep ve mesaj vardır. Bu mesaj; Tıkanan Türk siyasetinin önünün açılması, diktatörlüğe doğru giden tek adam yapılanmasına son verilmesi, siyasette, sevgi dilinin hâkim kılınması ve “Büyük Türk Milleti” kavramıyla sorunu olmayan herkesin bir araya gelmesi talebidir.   

Bu taleplerin nihayete ereceği zemin olağanüstü kurultay zeminidir. Bunun yeri, tarihi ve adresi mahkeme kararına istinaden çağrı heyetince belirlenmiştir. 19 Haziran 2016 Pazar Ankara Büyük Anadolu Oteli kurultay yerimizdir.

SÖYLEM DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ!

Ne acıdır ki, defalarca “Yargıtay Kararı”na uyacağız beyanatları veren partimiz genel merkezinden, yargıtayın tasdikiyle Kurultayı toplamada tek yetkili kılınan Çağrı Heyetinin 19 Haziran olarak ilan ettiği kongre kararına katılmayacağız açıklaması gelmiştir. Görülen o ki; bu açıklamaya imza atanlar, önce Ülkem ve Milletim, sonra Partim, düsturundan vazgeçmiş ve bunun yerine önce ben, şimdi ben, sonra ben, yine ben, hep ben, ben, ben ilkesiyle hareket etmeye başlamışlardır.

ÜLKÜCÜ İRADE İLE İNATLAŞILMAZ!

Ortada herkesin ve her kesimin çok açık şekilde gördüğü MHP’de kurultay ve değişim talebine karşı direnmek, inat etmek ne direnenlere ne camiamıza ne de ülkemize bir şey kazandırmaz.

Unutulmamalıdır ki, tarih ülkücü irade ile inatlaşanlara hep mağlubiyet yaşatmıştır. Biz istiyoruz ki, bu sürecin mağlubu olmasın kazanan ülkücü irade ve ülkemiz insanı olsun.

Saygılarımızla…                                                                                               Yüksel YILMAZ