Bursa ve Antalya'da orman yangını

Bursa ve Antalya'da orman yangını
Antalya'nın Manavgat ilçesi ile Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Çağrışan köyünde orman yangını çıktı. Ekipler, yangına müdahale ediyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Alınan bilgiye göre, Bursa-Mudanya karayolu Çağrışan mevkisindeki çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yolun karşı tarafına da sıçradı.

f3c334974b51b92d524e67a2dc380658.jpg

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki tüm ekipler ile helikopter, iş makineleri ve arazözler bölgeye sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Söndürme çalışmaları için İstanbul, Bilecik ve Karabük'ten de takviye helikopterler istendi.

YOL KAPATILDI

Çevre illerden gelen destek ile birlikte yangına havadan 5 helikopterle müdahale ediliyor.  Müdahale nedeniyle Bursa-Mudanya karayolu araç trafiğine kapatıldı.

hbgfng.jpg

YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA

Alevler yerleşim yerlerini de tehdit ediyor. Yangın bölgesindeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Yangının 4 noktadan başlamış olması kundaklama şüphesini akıllara getirdi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

gfhnjgyhjn.jpg

 

Söndürme çalışmalarının yaklaşık 2.5 saattir karadan ve havadan devame ettiğini söyleyen Türkyılmaz, "4 ayrı noktada başlayan yangın bir takım şüpheleri de beraberinde getiriyor" dedi. 

250 HEKTARLIK ALAN TEHDİT ALTINDA

Türkyılmaz, aynı bölgede 29 Ağustos 2015'te de yangın çıktığını hatırlatarak "Diğer ilçelerle birlikte 250 hektar alan yanmıştı. Bizim ilçemizde 100 hektar yanmıştı. Aynı ölçülerde bir bölge yanmak üzere ve yanıyor. Çok büyük üzüntü içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

ghjfu.jpg

Rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen Belediye Başkanı, alevlerin akşama doğru kontrol altına alınmasını beklediklerini belirtti.

Öte yandan yangın nedeniyle oluşan duman, kent merkezi olmak üzere şehrin birçok yerinden de görülüyor.

ghjftgyj.jpg

"DURUM İYİYE GİDİYOR"

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi ve "Şu anda durum iyiye gidiyor. Birkaç nokta kaldı. İnşallah kısa sürede halledeceğiz" diye konuştu.

BURSA VALİSİ: KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa Valisi İzzettin Küçük, yangına bütün güçleriyle müdahale ettiklerini söyledi. Yangın söndürme çalışmalarına havadan 5 helikopter karadan da çok sayıda ekiple devam edildiğini belirten Küçük, şunları kaydetti:  "Şu ana kadar çoktan kontrol edilirdi ancak maalesef poyraz var. Rüzgar olduğu için yangın başka yerlere sıçrıyor. Her türlü müdahaleyi yapıyoruz şu an. Bölgede Karayollarından, DSİ'den gelen ekipler var, 5 helikopter var. Çevre illerden gelenler var ama rüzgar böyle bir şey. Yerleşim yerleri için bazı yerlerde tedbir alıyoruz."

Saat 17.10'da NTV televizyonuna bağlanan Vali Küçük, yangının kontrol altına alındığını söyledi. 

ANTALYA'DA DA YANGIN

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Oymapınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına, 4 helikopter, 1 amfibik uçak, 25 arazöz ve 2 dozerle müdahale ediliyor.

16de71bc1985550cc51de739bfb1cea9.jpg

İlgili Haberler