Son Dakika: Bursa'da patlama: 1 ölü, 17 yaralı

Son Dakika: Bursa'da patlama: 1 ölü, 17 yaralı
Bursa’da Ulu Cami yakınlarında akşam saatlerinde kadın canlı bombanın kendisini patlatmasıyla meydana gelen olayda 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Bursa’dan son dakika haberi! Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen saldırıda canlı bomba öldü, 17 kişi yaralandı. Bursa’da yaşanan patlamaya kadın canlı bombanın yol açtığı, intihar bombacısının kendisini patlattığı açıklandı. Patlamanın camide iki tane cenazenin bulunduğu sırada yaşandığı, bu nedenle bölgede çok sayıda vatandaş olduğu bilgisi var. Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi. Yaralıların durumu iyi. Bursa'daki patlamaya ilişkin gelişmeleri aktaracağız.

BURSA'DA PATLAMA

Bursa'da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlama büyük panik yarattı. İlk dakikalarda doğalgaz ya da trafo patlaması şüphesi de vardı. Ancak dakikalar ilerledikçe patlamanın nedeni kesinleşti. Bir kadın intihar bombacısının kendisini patlattığı ortaya çıktı. Saldırıda kadın canlı bomba öldü, 17 kişi yaralandı.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER DİKKAT ÇEKİCİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.

PATLAMANIN NEDENİ CANLI BOMBA

Polis, Ulucami’nin batı cephesinde bir kadının yerde kanlar içinde cansız yattığını görerek, canlı bomba olma ihtimali üzerinde durdu. Bir diğer ihtimal el yapımı patlayıcıydı. Önceden bırakılan el yapımı patlayıcının kumanda ile patlatılmış olabileceği ihtimali de değerlendirildi. Trafo, doğalgaz veya tüp patlaması ihtimali de araştırıldı.

Ancak Bursa'daki patlamanın kadın canlı bombanın yanındaki bombayı patlatması nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Valiliğin açıklamasında, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Patlamada 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI: BEYAZ DUMAN YÜKSELDİ

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.