Bursaspor 1-1 Fenerbahçe / Maç Özeti

Bursaspor 1-1 Fenerbahçe / Maç Özeti
Timsah Arena'da oynanan ve baştan sona hareketli dakikalar yaşanan maçta konuk ekip Fenerbahçe'nin golünü 21. dakikada Sow penaltıdan attı. Ev sahibi Bursaspor'un tek sayısı da 88. dakikada yine penaltıdan Batalla kaydetti.

Bu sonucun ardından sahadan 1'er puanla ayrılan ekiplerden Bursaspor 28 puana, Fenerbahçe 36 puana yükseldi.

Maç öncesi ise Teksas tribünü tarafından sahaya atılan yabancı maddeler sebebiyle mücadelenin 2'nci dakikasında hakem Halil Umut Meler oyunu bir süre durdurmak zorunda kaldı. Yabancı maddelerin temizlenmesi ve emniyet tedbirlerinin alınmasının ardından oyun yeniden başladı.

MAÇ ÖZETi

20. dakikada Lens'in ceza sahası içine yaptığı ortaya Tomas Sivok elle dokununca hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gol çeviren Moussa Sow, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

JOVIC TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI

43. dakikada Boban Jovic, Lens'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

88'DE PENALTI GELDİ

İkinci yarıda Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibi karşısında ikinci golü bir türlü bulamadı. 88. dakikada hakem Halil Umut Meler, Simon Kjaer'in ceza alanı içerisinde topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle bir kez daha beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı gole çeviren Batalla skoru 1-1 yaptı ve maçın sonucunu ilan etti.

Karşılaşmanın 89. dakikasında Bursasporlu bir taraftar sahaya girdi.

Öte yandan Fenerbahçe'de sarı kart gören Lens ve Alper Potuk cezalı duruma düştüler. Her iki futbolcu da ligin 21. haftasındaki Kasımpaşa maçında forma giyemeyecekler.

MAÇTAN NOTLAR:

Fenerbahçe'de Emenike, Karavaiev, Van Der Wiel ve cezalı olan Van Persie, Bursaspor maçı kadrosunda yer almıyor.

Dizinde sakatlığı olan Hasan Ali son anda ilk 11'den çıkartıldı ve yerine İsmail Köybaşı alındı. Bu sezon sadece Konyaspor'a karşı ilk 11'de oynayan İsmail gerçek mevkisi olan solbekte ise ilk kez forma giyecek. Köybaşı, Konyaspor maçında orta alanın solunda görev yapmıştı

Fenerbahçe'de Van Persie'nin yokluğunda ilk 11'de oynaması beklenen Fernandao kulübede yer alırken Sow ileride tek forvet olarak görev aldı.

Devre arası kampında sakatlanan Volkan Şen uzun bir aradan sonra Bursaspor'a karşı maç kadrosunda yer aldı.

BURSASPOR'DA 5 SAKAT 1 CEZALI

Bursaspor'da sakatlığı devam eden Joshua John, Serdar Kurtuluş, Emre Taşdemir, Bilal Kısa, Furkan Özçal ile kart cezası bulunan İsmail Konuk, Fenerbahçe maçında görev alamadı.